Big Heath er tilbake

Foto: Joe Dick
Big Heath aka «Your Nans Favorite Rapper» er tilbake etter over 1 år borte fra rampelyset.

Big Heath er en ung talentfull rapper fra Cambridge i England som ikke er redd for å gå mot strømmen. I barndommen ble han mye mobbet, og på grunn av dette ble han veldig usikker på seg selv. Han utviklet ekstrem stamming, og begynte i terapi for å kontrollere problemet.

Da han var 10 år var han og moren på en biltur sammen. Sangen «Jesus Walk» av Kanye West kom på radioen, og moren merket at Big Heath kunne rappe hele låten uten å stamme. Dette førte til at rap ble en del av terapien hans og han begynte å rappe regelmessig i en alder av 10.

Da han var 19 år gammel begynte rap-scenen i England å få øynene opp for den talentfulle rapperen og i 2018 dukket han opp hos UNILAD Sound sin «Bars in Cars» serie. Her leverer den unge rapperen en legendarisk freestyle med bars fylt med humor, selvironi, samt drittslenging mot matcho kulturen som dominerer rapsjangeren. Big Heath viste i dette opptaket at han er en rapper med tekniske ferdigheter i verdensklasse som våger å gå mot strømmen.

Humor og mørke

En rapper med tekniske ferdigheter i verdensklasse som våger å gå mot strømmen.

Samme år gav han ut debut EPen Lonely. På denne platen viste han flere sider ved seg selv enn tidligere; ikke bare var den humoristiske siden ved han tilstede på albumet men han viste også at han kunne snakke om de mørke sidene ved livet.

I motsetning til freestylene sine har låtene på albumet noe mer moderne produksjon. Albumet hadde noen bra høydepunkter, men også et par middelmådige låter. Alt i alt var det en bra EP.

Karriereformende radioopptreden

Sloth ble ekstremt imponert over den unge rapperen og har flere ganger i ettertiden uttrykket at Big Heath er et unikt talent som har en viktig og original stemme innen britisk rap

I 2019 ble Big Heath kontaktet av Charlie Sloth. Sloth er en legendarisk radiovert som jobbet lenge i BBC før han startet sitt eget radioprogram hos Apple Music. Big Heath ble invitert til å opptre i «Fire in the Booth» som er et segment i radioprogrammet hos Apple. Big Heath leverte en fantastisk opptreden og videoen har idag 2.7 millioner visninger på Youtube.

Sloth ble ekstremt imponert over den unge rapperen og har flere ganger i ettertiden uttrykket at Big Heath er et unikt talent som har en viktig og original stemme innen britisk rap. Sloth og Big Heath har samarbeidet flere ganger siden opptreden, og de har utviklet et tett vennskap.

Comeback på egne premisser

Denne gang tar Big Heath et oppgjør med plateselskapet han har jobbet med det siste året.

Etter denne opptreden laget Big Heath flere bra freestyle-videoer som han postet på Youtube. Samtidig startet han å gi ut flere låter produsert i studio. Som på debutalbumet som hadde disse låtene noe mer moderne produksjon enn beatsene brukt på freestylene. Dessverre var noen av låtene veldig generiske. Sent 2020 ble det plutselig stille fra Big Heath, til tross for at han hadde vært mer aktiv på Youtube enn noensinne.

For en drøy uke siden dukket freestylen #RAPISBACK EP.1 på Youtube etter over 1 års stillhet. Big Heath er endelig tilbake!

Denne gang tar Big Heath et oppgjør med plateselskapet han har jobbet med det siste året. Han er ærlig med at han har mistet motivasjonen på grunn av at bransjen har prøvd å forme han til en person han ikke ønsker å være (hvilket kanskje forklarer hvorfor noen av låtene han slapp i 2019-2020 var kjedelige).

Nå har han droppet labelet, slik at han kan utfolde seg selv som artist på sine premisser. Han nevner også i freestylen at han har skrevet mye låter siste tiden og at han har en mixtape på vei. Som vanlig leverte han en feilfri freestyle, og han lurer selvfølgelig inn noen billige dick jokes og tjukkas-vitser.

2022: Et år i Heaths tegn

Big Heaths unike personlighet, tekniske ferdigheter og levering av bars gjør at han har alt som skal til for å bli en Englands viktigste og mest tekniske undergrunnsrapper. Utrykket hans når et bredt publikum siden han kan bruke både beats med et moderne og et klassiske utrykk.

Hans tette vennskap med Charlie Sloth gir han et nettverk få artister kan drømme om, spesielt etter at Sloth gikk fra Apple til fordel for et samarbeid med Jay-Z´s Roc Nation. 2022 kan bli året Big Heaths karriere tar av. Vi ser frem til å høre mixtapen og krysser fingrene for et fullverdig album i løpet av året.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*