Debutplate fra MAKTKAMP!

Promobilde av Maktkamp
Foto: Promobilde
MAKTKAMPs hardtslående første fullengder byr på «en vakker og smertefull musikalsk reise gjennom det kritikkverdige». I Affekt er ute i dag!

Oslo-baserte MAKTKAMP er et relativt ferskt band som sjangermessig sogner et sted mellom hardcore, punk, og hardrock. Kvintetten består av herrer fra både nord- og innland, hvorav Kjetil Elverum (vokal), Kristian Leonhardsen (gitar) og Sigbjørn Foss (trommer) representerer de nordligere breddegrader, mens Marius Mellby (gitar) og Aleksander Melbye (bass) stammer fra innlandets skoger og tjern.

I dag slippes deres etterlengtede debutskive I Affekt, et ambisiøst og gjennomført album som i følge bandet selv tar deg med på «en vakker og smertefull musikalsk reise gjennom det kritikkverdige».

Det sparkes oppover

Urimelige profitører, uansvarlige profeter og alt derimellom får passet sitt påskrevet via Elverums heftige growls.

Som bandnavnet kan indikere er ikke MAKTKAMPs debutskive proppet med støvelslikkende og establishment-glorifiserende lyrikk. Urimelige profitører, uansvarlige profeter og alt derimellom får passet sitt påskrevet via Elverums heftige growls.

Morsomt nok fremhever bandet Kvelertak, The Good the Bad and the Zugly, og Ondt Blod som mulige assosiasjoner, hvilket var presist undertegnedes tanker i første møte med I Affekt. Fans av ett eller flere av overnevnte band gjør lurt i å sjekke ut MAKTKAMP i umiddelbar framtid. Bandets første singel av i år – «Fyr Av Alt!» – er første instans hvor Kvelertak-parallellen kommer til sin rett. Låta gjør en særs god jobb i å vise frem bandets åpenbare melodiske teft, med både riff og backing-vokaler til å understøtte dette.

Maktkamp fra landeveien

I anledning plateslippet var det i utgangspunktet planlagt en releasekonsert i kontrolltårnet på Fornebu, men grunnet det hersens viruset og den seneste lockdownen har dette blitt utsatt enn så lenge.

I Affekt er spilt inn og produsert av bandet selv i Red Line Studio. Miksejobben har tilfalt gitarist Melleby, mens master er gjort av Ruben Willem i Caliban Studios, anerkjent for sitt arbeid med bl.a. Kvelertak, Bokassa, og fjorårets Spellemann-vinner i metall, Okkultokrati.

I anledning plateslippet var det i utgangspunktet planlagt en releasekonsert i kontrolltårnet på Fornebu, men grunnet det hersens viruset og den seneste lockdownen har dette blitt utsatt enn så lenge. Bandet jobber dog med en release-turné som skal herje landet, og enn så lenge er Oslo (Vaterland 25. februar) og Fredrikstad (Båthuset scene 5. mars). Skulle det være et behov for slagkraftig og maktkritisk musikk til bøgda di, er bandet lydhøre for forespørsler.

Tidligere konserter inkluderer et fullstappet Sub Scene under Musikkfest Oslo, Vaterland og Blitz i Oslo, samt Seb’s på Hamar.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*