Bizarrekult ut i Europa!

Bilde for bruk i artikkel
Foto: Øystein Horgmo
Oslo-baserte Bizarrekult med Roman V i spissen er nå en del av det legendariske plateselskapet Season of Mist. Plateselskapet har fra før blant annet storheter som Mayhem, Immortal, Gorgoroth, Abbat og Gaahls Wyrd i stallen.

Bandet er i studio og jobber med ny plate etter fjorårets suksess med Vi Overlevde. I forkant av singellanseringene til høsten skal de være support for tyske Der Weg Einer Freiheit og franske Regarde Les Hommes Tomber (som noen av dere kanskje så på et fullsatt John Dee på Inferno i påsken) på deres Europaturne. Turneen består av 16 konserter i seks ulike land og er et stort og viktig skritt for Bizarrekult sin vei videre.

Bilde for bruk i artikkel
Bizarrekult på Europa-turné
16 år på søken

Neste plate tar utgangspunkt i Vi Overlevde og kan sees som naturlig utvikling/evolusjon videre i en litt mer emosjonell dimensjon. Mye personlig, nesten for mye noe steder, men sånn er det med Bizarrekult – minner, lidelser, kjærlighet, håp.

Roman har følgende å si om den kommende turneen; «Vi ser frem til å dra til Europa og dele scenen med disse to fantastiske artister, treffe eksisterende fans og nå ut til nye folk. Dette blir en unik erfaring for meg og gutta og vi vil gjerne takke Music Norway for støtten.»

Bizarrekult ble dannet tilbake i 2006 av Roman, da han bodde i Sibir. Bandet kom til etter ønsket om å lage egen musikk for å akkompagnere poesien han hadde skrevet siden barndommen.

Man kan si at Bizarrekult har vært drevet av en søken helt fra begynnelsen – både etter de filosofiske svarene, så vel som etter identitet. Når Bizarrekult spiller live så består bandet av Roman V på vokal, Fredrik Schjerve og Alexander Lange på guitar, Ole Dahle på bass og Lars Takle på trommer. Alle fire bandmedlemmene er også medlemmer av det Olso-baserte metalbandet Enrapture.

Om den nye platen sier Roman; «Neste plate tar utgangspunkt i ‘Vi Overlevde’ og kan sees som naturlig utvikling/evolusjon videre i en litt mer emosjonell dimensjon. Mye personlig, nesten for mye noe steder, men sånn er det med Bizarrekult – minner, lidelser, kjærlighet, håp

Det kommende albumet er debuten på Season of Mist, og Roman lover oss det levende beviset på at vi gjennom ekstrem musikk kan snakke om vanskelige ting på en elegant måte.

Vi gleder oss i alle fall til fortsettelsen!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*