Blodsmak og Rammsund på Gjerdrum

Gråbein med stål kontroll på Gjerdrum. Foto: Hans Martin Høydahl
Dette må da være en gavepakke for nynorsk, i særdels tung innpakning, når både Blodsmak og Rammsund skal dele scene. Dette måtte jo bli en perfekt aften for iherdige nynorsk entusiaster. Eller ble det, det?

Blodsmak er et norsk band som spiller tung folkerock på nynorsk. Siden oppstarten i 2012 har de fortsatt å utvikle sin egen hybrid av heavy rock med snev av norsk folkemusikk, som de har kalt «Hallingcore». Album og singeler har de flere av i beltet. Noen hvisket det var litt lite blod på Gjerdrum denne kvelden, blodfattig eller ei, konserten var både visuell kul og tøff, absolutt en verdig oppvarmer for Rammsund. Blodsmak består av Tom Ostad på sang og gitar, Magnus Tveiten på gitar og kor, Håkon Avelsgaard på Tangenter, Steinar Evant på bass og kor og Vidar Berg på trommer og kor.

Blodsmak. Foto: Hans Martin Høydahl
Rammstein på nynorsk … eller tysk denne gangen

Hovedbandet denne kvelden, Rammsund, er et norsk hardrock/metalband som siden 2003 har spilt Rammstein-låter på nynorsk. Bandet ble startet og inspirert av bandet DDR (hvor blant andre Atle Antonsen og Johan Golden var medlemmer), som i all hovedsak fremførte sangene til D.D.E. med tysk tekst. Bandet ble oppløst i 2011, men startet opp igjen i 2013 med ny besetning for å markere sitt 10-årsjubileum.

Kvelden på Gjerdrum skulle bli en formidabel nynorsk-aften i tung musikkinnpakning, men på grunn av  noen nylige rettighetsavklaringer som må på plass, måtte de ikveld ta sangene på opprinnelses språket, tysk

«Grunna nylege løyveavklaringar som må på plass, må me i ei periode avstå frå å spele på nynorsk. Me vonar sjølvsagt det er mellombels, og at søknaden går raskt gjennom.
I staden for å kansellere show i neraste framtid, spelar me då på tysk.», skrev de på sin Facebook-side i helgen.

Rammsund. Foto: Hans Martin Høydahl

Rammsund består av Geir Ove Gråbein Nordby på vokal, Kvitebjørn Solfjeld på slagverk, Mattias-Evangeliet Müller på bass, Testicholas Nystad på gitar og koring, Aleksander Ilievski som vikar på gitar og koring.

Alle bilder: Hans Martin Høydahl

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*