Bokassa – Crimson Riders

Foto: Johannes Andersen
Bokassa slipper den vanskelige andreplata, og som en gammel, grinete anmelder, så må jeg være kritisk. Crimson Riders slippes i dag i samarbeid med Brighton-baserte MVKA.

Vurdering

Bokassa – Crimson Riders: 4/6Karakter 4
For meg blir plata et skritt i feil retning. Før har bandet spilt en blanding av stonerrock og hardcore. Her er det lite stonerrock igjen, bortsett fra i det seige avslutningssporet.

Avslutteren «Immortal Space Pirate» (del 2) er også en av de sterkeste låtene her. Mens resten av plata er stort sett intens partyrock med en dæsj hardcore, avslutter de med å bevise at de vet hva dynamikk er.

 

 

Ikke som forventet

Jeg savner rett og slett litt mer dynamikk.

Om jeg er litt krass i omtalen av albumet, er det kanskje mest fordi bandet ikke leverer det jeg forventer. Når de tidligere har hatt tydelige nikk til både Kyuss og Mastodon, er det overraskende at de tidvis høres ut som The Carburetors.

Den øvelsen funker ikke like godt på hele plata, men på «Mouthbreakers Inc» sitter det. Fete gitarriff, fengende refreng med flerstemt vokal, og en enkel, men tøff melodi. «Vultures» minner meg om Turbonegro på en god måte. En ganske enkel, lett likende melodi med mer dynamikk enn det meste av plata.

En ujevn plate

De beste låtene på plata er knall, og kommer til å funke både på fest og konsert.

Førstesingelen «Captain Cold One» er platas beste. Det er partyrock uten fiksfakseri, men det er bare så jævlig fengende. Direkte og bredbent rock med et trøkk som treffer deg midt i solar plexus. Den kommer til å følge meg på fester fremover. Den er rett og slett en låt som får meg i godt humør.

Bortsett fra en tøff intro kalt «Brologue», blir resten av plata litt masete for meg. Full pupp med få pauser i en halvtime blir litt slitsomt å høre på. Jeg savner rett og slett litt mer dynamikk.

Låtene på resten av plata er heller ikke like gode som de som er nevnt over. Dermed blir det litt for mye av det samme uten at låtene fester seg. De beste låtene på plata er knall, og kommer til å funke både på fest og konsert. Resten sliter jeg med å huske mellom hver lytting. Jeg er litt skuffa over at også Bokassa har gått i loudnessfella. Da blir resultatet bare ok+.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*