Boomerang Rapido – Rises Again

Boomerang Rapido
Foto: Boomerang Rapido
Med et 20-talls konserter over drøye tre år og en 7-tommer under beltet, slipper nå det Oslo baserte partyrock-bandet Boomerang Rapido sitt debutalbum Rises Again.

Vurdering

Boomerang Rapido – Rises Again: 4/6Karakter 4
Førsteinntrykket er at dette er 26 minutter med fokus på gode, seige riff som kan få enhver hippie til å lengte tilbake til storhetstiden. Det er groovy bass og tighte trommer, toppet med fengende melodier. Det lyder lett, uhøytidelig og overraskende dansbart (med noen øl innabords).

Skiva åpner med låten «Special» som blir å som en oldie å regne ettersom den ble sluppet som singel allerede høsten 2017. Etter det første slippet har det kommet en ny låt hvert år. I 2018 kom «Ballin’» og for to uker siden «Baby I was wrong». Valget av singlene er ikke vanskelig å forstå, disse låtene er det nesten umulig å sitte i ro å høre på. Dette er real rock hvor alt klaffer og vokalen sitter som ei kule!

«Jumping The Shark», «Konstantinopel» og «Mixdown» oppfattes mer «humoristisk». Skiva har noen av disse låtene, som jeg ikke helt får grep på, selv om de fenger noe voldsomt – skal det kanskje være en ironisk distanse? Vokalen blir litt kunstig på disse sangene, den oppfattes ikke like ekte som på de andre.

Boomerang Rapido – Rises Again
God debut

Det lyder lett, uhøytidelig og overraskende dansbart (med noen øl innabords).

Skiva avsluttes med ei kule: «Paula Schultz». Her er vokalen tilbake på sitt beste. Låten er enkel, men byr allikevel på mange morsomheter i både melodi og gitarplukking.

Alt i alt er dette en rimelig god debut.  Vokalen er litt inkonsekvent, men knakende god der den sitter. Og uten å tråkke på noen tær: det kan bli litt mye gitar og litt lite av de andre instrumentene. Med så mange konserter bak seg før debutalbumet er ute, aner jeg at disse gutta muligens er enda bedre live. De har ikke funnet opp hjulet på nytt, men det var nok ikke meningen heller. De sier «vi har tatt det beste fra rock og punk og gjort det vårt eget med sanger som får deg til å smile og synge med» og jeg må si meg enig, det oppsummer albumet veldig godt.

P.S: Du får muligheten til å se bandet live allerede i morgen på MIR, hvor de har sin release-konsert.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*