brenn. ble hot På ØYA PRESENTERER

Brenn på Øya Presenterer - Foto: Johannes Andersen
Det blir brennhett på Øya når brenn. overtar scenen!

Vurdering

ØYA PRESENTERER brenn.: 14.08.21Karakter 6

Rockeduoen Edvard Smith Save (gitar og vokal) og Rémy Malchère Pettersen (trommer) startet opp i 2017. De fikk NOPA-stipendet (norsk forening for komponister og tekstforfattere) i 2019 og Spellemannprisen i klassen rock samme år for albumet Elsker. I sommer ga de ut singelen «Vandrer på solskinn», som ble en skikkelig hyggelig sommergave.

De har tidligere spilt på både Øyafestivalen og Roskilde. brenn. er kjent for sine råe liveshow, som får de fleste til å bevege seg. Intet unntak den gangen her.

Foto: Johannes Andersen
brenn. skremmer med smell

Himmelen åpner seg og gjør oss klissvåte rett før konserten starter. Poncho og regnjakker tas på. Folk setter seg under bordene i et forsøk på å holde seg tørre. Før brenn. går på brukes det mye tid på å klargjøre scenen med utstyr. De henger opp eget sceneteppe og ryktene går at det vil bli pyro, noe som pirrer stemning enda mer.

Fremføringen er gjennomgående solid og alt er helt rått.

Med det samme bandet går på legger vi merke til at dette ikke kommer til å bli noen avslappet konsertopplevelse, men en energifylt garantert rå opplevelse. Vi får en støytung oppbygging før det plutselig smeller, så flere skremmes. Konserten er i gang med kveldens første låt «Ingensteds». Det finnes virkelig ingen mangler på energi, spesielt fra Edvards side, som hopper og spretter til taktene. Fremføringen er gjennomgående solid og alt er helt rått.

Neste låt handler om at nye forhold er skumle, men også sunne. En discolåt, sier Edvard og setter i gang med «Piccasso». Bandet tas godt imot av det klissblaute publikumet. Vi er fullstendig kapret. Det blir jubel eter sangen, før Edvard beklager at de bant regnbygen på oss, og forklarer at neste låt «Mystisk» oppsummerer året som har gått. Låten fremføres med godt samspill og harmonier.

Foto: Johannes Andersen
brenn. kaprer med pyro og energi

Selv om folk er skikkelig lydige og sitter godt plantet på plassene sine, er glisene rundt meg store og det mangler ikke på jubel til hver låtavslutning.

Vi får et heidundrende show med pyro, flere dansende mennesker og et lass bein som rocker.

Vi varmes av pyro, som går i takt med taktene under «Vandrer på solskinn». Sola har utrolignok også begynt å skinne og varme igjen. Edvard dropper gitaren til neste låt «Deepfake», hvor han bare synger og gjør mye ut av seg på scenen. Energien smitter skikkelig over på oss. Under «Aura» og «Keen» har enkelte helt fremst reist seg, står og hopper og er garantert kjempefornøyd.

Edvard ber folk rope yey om de noen gang har vært dumme og får svar fra omtrent samtlige her ute, «Jeg blir så dum» spilles ut. Sola skinner enda mer og glisene rundt meg begynner å treffe ørene.

«Gi meg litt fred» er kveldens nest siste låt. Vi får et heidundrende show med pyro, flere dansende mennesker og et lass bein som rocker. Energien er så utrolig digg på alle kanter. De fortsetter å imponere med pyro under siste låt, en jentegjeng fremst tar helt av til låten og det kan se ut som at «Du og jeg» er blant publikumsfavorittene. Flere reiser seg og begynner å danse. Når bandet takker for seg, får de stående applaus og jubel fra alle kanter.

Alle foto: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*