Cavalera-brødrene tok Rockefeller med tilbake til røttene sine

Cavalera @ Rockefeller. Foto: Sadan Ekdemir

Vurdering

Cavalera på Rockefeller 21.11.2023 5/6Karakter 5
21. november var de legendariske Cavalera-brødrene endelig å se igjen på en norsk scene. Bandet som nylig ga ut re-innspillingene av de klassiske Sepultura albumene Morbid Visions og Bestial Devastation spilte gjennom så godt som alt materialet fra begge platene og bød også på en liten medley med låter fra litt senere i karrieren.

Det begynner å gråne i Oslo. Kulden har satt inn. Snøfnuggene faller innimellom vindkast. Vintermørket trenger på. Gradestokken viser at vi er godt under minusgrensen, men i Storgata går en langhåret fyr med camo-shorts. Når gamle Sepultura-helter er på besøk, så er det likegyldig hvilken årstid det er – det er shorts-tid og her er det bare å være klar for en heftig kveld med metal! Alt er som det skal være, altså!

Et feststemt Rockefeller fikk en fantastisk opplevelse med Cavalera. Foto: Sadan Ekdemir
Cavalera / Sepultura

Oppvarmingsbandet Incite, med Richie Cavalera i front, gjorde sitt for å løfte nordmennene i salen fra et iskaldt Oslo, til en brennhet Arizona-ørken av beinhard metal.

De brasilianske brødrene har holdt det gående i nesten fire tiår og er levende legender i sjangeren. Med seg på scenen i Oslo hadde de Igor Amadeus Cavalera (Healing Magic, Go Ahead and Die) på bass og Travis Stone (Pig Destroyer, Desolus) på gitar. Oppvarmingsbandet Incite, med Richie Cavalera i front, gjorde sitt for å løfte nordmennene i salen fra et iskaldt Oslo, til en brennhet Arizona-ørken av beinhard metal.

Max Cavalera har dette å si om re-inspillingene av de legendariske albumene: «Når vi blir hardere år etter år, må du noen ganger returnere til der det hele startet! Vi spilte inn Bestial Devastation og Morbid Visions på nytt med den fantastiske moderne lyden, men med sin rå og tidløse ånd. Kunstverket gjenspeiler tiden vi lever i akkurat nå… Apokalyptisk som faen! Vi har også to nye spor med riff fra den tiden, husket utenat».

Max Cavalera i storform på Rockefeller. Foto: Sadan Ekdemir
Mange deep cuts å glede seg over

Det var vilt og heftig, og matchet således bandet på scenen.

Max Cavalera har gledet seg til å spille «deep cuts» som «Empire of the damned», «Mayhem» og Warriors of death». Alt lå klart for en episk kveld, og det var akkurat det publikum på Rockefeller fikk oppleve. Settet startet med at Cavalera spilte alle låtene fra Bestial Devestation. Bandet var på høygir og publikum var mottakelige. Det gikk til tider veldig hett for seg i moshpiten som mot slutten ble omgjort til en cirklepit. Det var vilt og heftig, og matchet således bandet på scenen.

De første høydepunktene kom tidlig med både «Anitchrist» og «Necromancer» i løpet av de første tjue minuttene, og slik fortsatte det, med høydepunkt etter høydepunkt, til kvelden var over så altfor tidlig.

Cavalera på deres Morbid Devastation-turne på Rockefeller. Foto: Sadan Ekdemir
Energisk og aggressiv

Kvelden vil sitte i minnet i lang, lang tid.

Morbid Vision-delen av settet startet med tittelsporet og fortsatte med knallharde «Mayhem», og gikk slag i slag til den obligatoriske delen der bandene går av scenen for så å komme tilbake og avslutte kvelden. Før «Troops of Doom» (og en raskere versjon av «Morbid Visions») sørget for en hardtslående avslutning ble det tid til to medleyer med henholdsvis «Inquisition Symphony», «Escape to the Void» og «Dead Embryonic Cells» og «Refuse/Resist» og «Territory».

2023-versjonen av Cavalera er akkurat så energisk og aggressiv som man kunne drømme om. Kvelden vil sitte i minnet i lang, lang tid.

Setliste:

 • Bestial Devastation
 • Antichrist
 • Necromancer
 • Warriors of Death
 • Sexta Feira 13
 • O Fortuna
 • Morbid Visions
 • Mayhem
 • Crucifixion
 • Show Me the Wrath
 • Funeral Rites
 • Empire of the Damned

Encore:

 • Inquisition Symphony / Escape to the Void / Dead Embryonic Cells
 • Refuse/Resist / Territory
 • Troops of Doom

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*