Chris Holsten på tv-sendt VG-liste fra Hamar

Foto: Skjermbilde
VGTV sendte søndag kveld en konsert med norske Chris Holsten fra Domkirkeodden på Hamar. Han leverte et energisk funky show sammen med sitt solide orkester. Med som gjesteartist var hans duettpartner og byens egen yndling, Frida Ånnevik. Programleder Karianne Hinlo ledet det hele fra scenen.

Jeg spurte meg selv etter konserten: «Har vi fått en ny mannlig stjerne innen stilarten pop/funk i Norge?» Svaret er etter min mening at det skal vi ikke se bort ifra. På kvinnesiden har vi mange i kategoriene pop, elektropop, neo-soul osv, men det er vel heller tynnere blant mennene. Vi har Jarle Bernhoft, Thomas Dybdahl og sikkert noen jeg ikke vet om, men jeg mener Chris Holsten har en noe annen musikk enn disse.

Den er mer funky, er noe enklere å lytte til og har en litt annen “beat.” Han står også frem med et annet visuelt uttrykk på scenen. Han er i hovedsak en ren vokalist, og han er mer fremtredende med hensyn til dans og “moves” etc. Han er jo også en yngre musiker.

Foto: Skjermbilde
Rikelig eksponering

Chris Holsten har vært med i store TV-program som “Senkveld”, “Hver gang vi møtes” og “Stjernekamp”.

Chris Holsten har som voksen vært artist siden i 2015. Jeg mener det var sånn omtrent da jeg så ham for første gang. Han var 23 år den gangen, og han opptrådte på utestedet Søstrene Karlsen på Solsiden. Dette var i regi av festivalen Trondheim Calling. Siden den gang er det blitt utgivelser av en god del singler og en EP, og musikken hans er blitt “streamet” i størrelsesorden 100 millioner. 

Chris Holsten har vært med i store TV-program som “Senkveld”, “Hver gang vi møtes” og “Stjernekamp”. Han har også tidligere deltatt på live-showene til VG-lista. Alt dette innebærer at han har vært en del eksponert i de siste årene, og nå ble han altså beæret med en egen TV-sendt konsert i regi av VG-lista fra Domkirkeodden på Hamar. Det var ellers et ganske stort produksjonsapparat som var satt i sving i forbindelse med avviklingen av dette.

Foto: Skjermbilde
En fryd for øret

Høydepunktet i går var vel likevel den coverlåten han har laget sammen med Frida Ånnevik, Hvis verden.

Chris Holsten stilte med et fem manns sterkt orkester, deriblant to blåsere. I tillegg var det nok en del forhåndsprogrammert musikk her, både både vokal- og instrumentsiden. Lydbildet var utmerket. Jeg hørte hele konserten i hodetelefoner, og det var en fryd for øret. 

Musikken var de låtene som ligger ute på strømmetjenestene. Noen av disse sangene er virkelig fengende og har et hit-potensiale. Han har da også hatt plasseringer på listene i Skandinavia. Personlig liker jeg Cold Hearts godt. Chris Holsten er også låtskriver, og han har deltatt som dette på alle innspillingene sine.

Høydepunktet i går var vel likevel den coverlåten han har spilt inn med norsk tekst sammen med Frida Ånnevik, Hvis verden. Tekstlinja “Hvis verden raser sammen, så er dette sagt” er nærmest blitt et svar til den vanskelige tida vi er gjennom nå. Disse to er ulike som vokalister, men stemmene står likevel godt til hverandre.

Foto: Skjermbilde
Historisk sus

Kulissene rundt konserten ga musikken en viss autoritet.

Stemmebruken til Chris Holsten går mye ut på å variere opp i falsett. Han er ellers dyktig på rytmikken i tekstene. Stemmeleiet er i lys tenor, og vokalen hans passer godt til musikkstilen. Chris spiller også innimellom keyboard, og hans deltakelse på el-piano var virkningsfullt.

Ellers består dette ensemblet av gutter som utvilsomt kan å spille. Lydbildet er i hovedsak elektronisk, men de to blåserne er likevel viktige i rytmikken i musikken. Jeg liker å høre akustiske instrumenter mot det elektroniske akkompagnementet.

Kulissene rundt konserten ga musikken en viss autoritet. Jeg følte et historisk sus over det hele ved å se domkirkeruinene fra 1100-tallet. Disse ble i 1998 bygget inn i et vernebygg av glass.  Det var der inne det lille og ungdommelige publikummet satt i går, med god avstand til hverandre. Dette ble nesten litt sånn følelse av Pink Floyd Live at Pompeii for meg:).

Foto: Skjermbilde

Chris Holsten band består av:

Stephan Gracia Slaaen – gitar

Lars Haagensen – trommer

Eirik Jonassen Fjelde -keys

Thomas Bråten Busch -trompet

Nils Andreas Graneseth – trombone

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*