Sommerintervju med Pikekyss

Foto: Leah Solomons
God mandag og 13. juli. Snart bikker vi midten av denne sommermåneden, som er oppkalt etter Julius Cæsar født (antatt i dag) 100 f.Kr. Den franske republikaner, gironden og adelskvinnen Charlotte de Corday d’Armont myrdet Jean-Paul Marat (fransk lege, journalist og revolusjonær under den franske revolusjon og i strid med girondinerne) i badekaret denne dagen i 1793. På dagen i dag, i 1985, ble Live-Aid arrangert i London og Philadelphia. Inntektene på omtrent 150 millioner pund gikk til de sulterammede i Etiopia. TV-sendingen hadde seere fra omtrent 150 land og nådde ut til rundt 1,9 milliarder publikummere. Det er dagen hvor den norske gitar, sang og låtskriveren Ida Maria ble født for 36 år siden, og dagen MTV Movie Awards 1993 ble avholdt. Sangen «I Will Always Love You» av Whitney Houston vant prisen «Best Song From A Movie» fra filmen The Bodyguard.

Det er også dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det Pikekyss som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg av artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/57jQwImZ67M» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Det norske indie-pop bandet Pikekyss har gjort seg kjent for sin dansbare og gitardrevne stil. De har høstet gode tilbakemeldinger både på låtslipp og etter liveopptredener. Låta «Sykler Uten Hender» ble trukket frem som ukas beste Urørt hos NRK P3. Etter et samarbeid med Sondre Justad på låta «Vår By», fikk de et rykte om å være en av de mest interessante nykomlingene i Norge. I 2019 slapp de Epen Hundre Tanker I Hode hvor det fulgte både liveopptredener og listeplasseringer.

En nydelig og lettsindig låt med positiv og optimistisk vri, som gir assosiasjoner til lysere tider. Samtidig med en tyngre underliggende beat som medvirker til et sound med mørkere vri. Låta er perfekt for denne sommeren.

Fredag den 3. juli slapp Pikekyss singelen «Det vi en gang drømte om», som er et resultat av en lang karantenetid med kansellerte festivaler og konserter. En nydelig og lettsindig låt med positiv og optimistisk vri, som gir assosiasjoner til lysere tider. Samtidig med en tyngre underliggende beat som medvirker til et sound med mørkere vri. Låta er perfekt for denne sommeren.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/track/0fSadUjscqILprhnND7T79″ width=»300″ height=»100″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

– Det er fristende å si at nedstengningen ga oss ny tid og inspirasjon til å lage musikk, men sannheten er at vi hadde jobbet veldig hardt i forkant av krisen og at det heller ble til en etterlengtet pause. Det førte imidlertid til en ny giv og energi et par måneder senere som vi tror var avgjørende for denne låta!

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengningen?

– Har hørt myyye på Dagny!

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/tKXlXoUVcfg» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Emilie Nicolas – Let her breathe. No4 – Duell og Kakkmaddafakka – Diplomacy

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengningen. Hvordan var det?

– Vi gjorde faktisk en konsert over Zoom for Orkla, noe som var veldig gøy og veldig rart samtidig. Det fikk oss til å savne skikkelig å spille vanlige konserter!

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Tidlig var vi veldig inspirert av blant annet Razika, Kråkesølv og Veronica Maggio, men nå tar vi nok inspirasjon fra et enda bredere spekter med mange ulike artister og band!

Det vi kommer til å savne mest er nok å spille Trevarefestivalen og det faste besøket på Øyafestivalen: Neste år!!

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

– Vi skulle både spille på og besøke flere festivaler, noe vi synes er veldig kjipt at ikke skjer. Det vi kommer til å savne mest er nok å spille Trevarefestivalen og det faste besøket på Øyafestivalen: Neste år!!

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Den beste sommerlåta er nødt til å være en klisje: Strikk med låta «Sol» :)))

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/15kvYs3Xq78″ frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

– Klimakrisen!

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Boy Pablo med hey girl, der vår egen Nacho spiller Boy Pablos erkerival og de har fått det til å se ut som han faktisk er god i fotball.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/HZ4bTlHjA_I» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Klemme alle!!!!!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/artist/54xTXofo1EERPAgsvvBPho» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*