Cocktail Slippers på Tapperiet EC Dahls

Foto: Ivar Rømo
Det ble et heidundrende rockeshow med jentegruppa Cocktail Slippers fredag kveld på Tapperiet i Trondheim. De var oppvarmingsband for TNT, så det ble bare en halv times konsert med jentene. Dette var imidlertid nok til at et stort antall publikummere befant seg ved salgsdisken deres i minst to timer etter konserten. Der satt superlativene løst.

Vurdering

Cocktail Slippers på Tapperiet 5 av 6Karakter 5

Jentene startet med ryggen til publikum, men vendte seg raskt og så var rockekonserten i gang. De kjørte på med et tettpakket show i den korte tida de hadde til rådighet. Her var det ikke rom for noen rolige avslappingslåter og filosofering.

Det gikk kontinuerlig på rock ‘n roll, posering, rockemoves og flere kostymeskifter. Etter konserten var jentene merkbart andpustne ute i gangen. Dette er ikke for amatører.

Funnet formelen

Det er ikke tvil om at denne gruppen har funnet en formel for hvordan de skal begeistre og underholde et publikum.

Det er ikke tvil om at denne gruppen har funnet en formel for hvordan de skal begeistre og underholde et publikum. Dette går på iøynefallende antrekk og et show som forteller at de virkelig vil gi noe til folket i salen. Det handler også en del om humor her. De er ikke bare hotte; de er også morsomme. Personlig tror jeg dette bidrar til å få damene med. Det er ikke noe å reagere på. Alle jentene spiller selvfølgelig en rolle på scenen.

Foto: Ivar Rømo
Musikalsk

Det er ikke noen tvil om at disse jentene kan å spille. Rytmeseksjonen sitter godt, og det er ellers en fin bruk av de to gitaristene. Det blir variasjon i dette. Hovedvokalisten, Silje Hope, er en frontperson både på vokal og det visuelle. Hun er definitivt rocketypen, og hun holder dette i gang med ulike varianter av bevegelser og kostymer. De andre jentene er med på å kore. Jeg synes også gruppen har en serie gode og fengende låter. Dette må også til for at platene skal være interessante osv.

Gruppen fikk et oppsving da makker til Bruce Springsteen, Little Steven, oppdaget gruppen.

Gruppen har gitt ut plater siden 2002, så de er etter hvert temmelig rutinerte. Det har også blitt mange plater. Disse ligger naturligvis ute på strømmetjenestene. Gruppen fikk et oppsving da makker til Bruce Springsteen, Little Steven, oppdaget gruppen. Cocktail Slippers skal også nå til USA og gjøre noen konserter, nettopp med bakgrunn i Little Steven. Bandet har tidligere spilt konserter i både Europa og USA.

Foto: Obelix Barbala
Underholdende live-band

Apropos konserter, denne gruppen har spilt veldig lite i Trondheim i løpet av alle disse årene. De var her før jul, men det har ellers blitt Steinkjer-festivalen, Stjørdal osv. Jeg har vært forundret over at arrangørene ikke har fattet interesse for dem. Det er tross alt ett av Norges mest underholdende live-band. Jeg fikk en mail fra han som er pop- og rockansvarlig i Store norske leksikon (Jon Vidar Bergan, red.anm.), og han skrev det samme.

Ok, terningkastet er basert på både musikk, låter og sceneopptreden. Jeg har også tatt hensyn til de begrensningene som ligger i det å være oppvarmingsartist.

Bildegalleri: Obelix Barbala/Ivar Rømo

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*