Company Ink – Crew

Company Ink - Foto: Eline Røverdatter
Trøndersk bratpop-duo med ny singel.

Trondheims-baserte Company Ink består av irsk-fødte Daragh Wearen Murphy og Axel Olsen, og sammen spiller de sin helt egne sjanger bratpop, eller drittungepop som de først kalte den. Forrige uke ble duoen kåret til Ukas Urørt, og nå legger de ut på en mini-turné. Turnéen går til Trondheim, Oslo og Bergen, og i den sammenheng slipper de nå sin nye singel Crew.

 

Oppstemthet og Nihilisme

Bratpop er nytt for undertegnede, men her er to karer jeg kommer til å følge nøye med på fremover.

Singelen minner i stil veldig mye om 2010-tallets indiepop, som hele bratpop-sjangeren for så vidt deler opphav med. Axels selv-programmerte beats har på singelen en tydelig stilling, og skaper et tilbakekast til fjorårets Eat Your Ropes. Kombinert med Daraghs funky gitarriff gir låta en følelse av oppstemthet til tross for de nihilistiske tekstene på toppen. Tekstene setter en klar kontrast til gladstemningen i melodien, og flytter emosjonene fra den smådeprimerende følelsen i tidligere låter til ren optimistisk nihilisme.

Med låtas oppstemte musikk og dystre tekst minner den om Foster The Peoples Pumped Up Kicks, tilbake fra 2011. Foster The People er et av 2010-tallets større indiepop-grupper, så dette er absolutt en hyllest. Company Ink er fortsatt en indiegruppe i ordets rette forstand, men her er det potensiale til å bli mye mer. Bratpop er nytt for undertegnede, men her er to karer jeg kommer til å følge nøye med på fremover.

 

Company Ink spiller sammen med Rabagast på Datera til Hagen i kveld!

Arrangement

Company Ink på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*