EP-debut fra Company Ink!

Foto: Eline Kjøl Berg
Den særdeles produktive duoen Company Ink gir i dag ut sin debut-EP. Blah Blah gis ut i samarbeid med Propeller Recordings.

Ting har skjedd i et nærmest eventyrlig tempo for den produktive duoen Company Ink. Kun få måneder etter bandets formasjon og med kun den overbevisende debut-låten «Eat Your Ropes» i bagasjen, ble de booket til en rekke festivaler over hele landet. Og vi snakker ikke hvilke som helst; her er det store navn som Trondheim Calling, by:Larm, Slottsfjellfestivalen, Øya-festivalens Klubbdag, Vill Vill Vest, og Pstereo.

Andresingelen «Emotion Mafia» sikret dem videre suksess. De ble kåret til «Ukas Urørt» for denne, og ble senere nominert til hederstittelen Årets Urørt 2018. Både bransje og publikum har trykket Company Ink til sitt bryst, og medier som NRK P3 og Musikknyheter.no har beskrevet musikken som «uredd» og “både kompromissløs og hemningsløst fengende”. I dag slipper de sin debut-EP Blah Blah.

Sneakers og skitsnakk

– EP’en er en samling av låter som vi føler fungerer godt sammen. Den inneholder mye ‘attitude and aggression’, men også en myk ‘poppyness’.

Company Ink består av Axel Møller Olsen og Daragh P. Wearen. Begge er musikkteknologi-studenter på NTNU i Trondheim, og har tatt med seg vidt forskjellige musikalske uttrykk inn i prosjektet. Daragh bringer funky basslinjer og melodiske, tidvis post-punka gitarriff til bordet, mens Axel inkorporerer punken og hip-hopens holdninger gjennom beats og tekster. Sluttresultatet er en slags indierock som er både nostalgisk og moderne på samme tid. Bandet oppsummerer Blah Blah med følgende ord:

«EP’en er en samling av låter som vi føler fungerer godt sammen. Den inneholder mye ‘attitude and aggression’, men også en myk ‘poppyness’ som ligger gjemt under som et slags hardt eksteriør i stort sett alle låtene. Blant all punk-estetikken er det mye melodi som foregår, enten det er via vokal, gitar eller bass. Sangene er blant de første vi skrev sammen, selv før noen av våre tidligere utgivelser, så det det var fornuftig for oss å frigjøre disse sammen.»

EP’en inneholder fire låter, hvorav «The Flip» og «Young Milk» er tidligere utgitt singler. Nytt på dagens utgivelse er «No Love» og tittelsporet «Blah Blah», som også er neste singel for duoen. Uten å gå for mye i detalj rundt hva tittellåta handler om, har Axel røpet at “teksten handler om å bruke alt for mye penger på sneakers og for mye tid på å snakke skit.” Vi tipper at vi kommer til å høre mye fra/om disse gutta fremover!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*