Daufødt x Lasse Marhaug – Eksponeringsterapi

Foto: Torje Viestad

Vurdering

Daufødt x Lasse Marhaug – Eksponeringsterapi 5/6Karakter 5
En ekte støyopplevelse.

Sammen med Lasse Marhaug, som tidligere har samarbeidet med mange kjente navn i undergrunnsscenen – både norske og internasjonale – som Sunn O))), Runhild Gammelsæter, Jenny Hval og Merzbow, slapp Daufødt en gjenmontert utgivelse av sitt album Aromaterapi (utgitt i 2022 via Fysisk Format).

Nyutgivelsen heter Eksponeringsterapi  og det meste av remonteringen ble gjort av Marhaug. Resultatet er et rent abstrakt kaos på 60 minutter.

Kraftig forvrengt

Det er en rå blanding av alt som er eksperimentelt og høyt.

På albumet Eksponeringsterapi er det ikke så mye som skiller seg fra Aromaterapi, fordi det hovedsakelig består av tidligere materiale fra samme plate. Marhaugs avtrykk har dog brakt en ny type brutal støyaggresjon til albumet – noe som forventes fra den store norske støytitanen selv.

Akkurat som Aromaterapi, kombinerer Eksponeringsterapi hardcore- og noise rock-elementer. Materialet som Daufødt presenterer kan sammenlignes med andre noise rock-motstykker som Årabrot, Swans og Prurient. De høres faktisk ut som en apokalyptisk salme midt i en dødskamp – med kraftig forvrengning og høye hardcore-inspirerte skrik. Daufødt inviterer lytterne sine til å vandre gjennom farlige nattesferder.

Støykrigsherrer

Et rent abstrakt kaos på 60 minutter.

Ikke bare er de inspirert av noise rock og hardcore, men på Eksponeringsterapi kan jeg også identifisere innslag av crustpunk – ofte raskt og krigersk. Men selvfølgelig er noise rock det mest fremtredende elementet. Opplevelsen jeg får når jeg hører på skiva er vill – det er en rå blanding av alt som er eksperimentelt og høyt.

Den Oslo-baserte kvartetten har sammen med den legendariske Marhaug klart å overskride sjangerbegrensningene – en opprørsk handling utført av støykrigsherrer uten grenser. Det er alltid en glede å oppdage tverrsjangersutgivelser som denne.

2023 har så langt vært et godt år for utgivelser fra Fysisk Format. I år har de ikke bare Daufødt, men også andre upåklagelige utgivelser som No Peace, Only Violence av Autonomie, Ha det hus! av Ekkolodd og Be Damned! av Dangerface. Eksponeringsterapi er spesielt en av utgivelsene jeg vil anbefale til de som søker en ekte støyopplevelse.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*