Tons Of Rock 2023: Legendariske Iggy Pop rocker sokkene av publikum

Foto: Johannes Andersen
Den banebrytende og sjangerskapende Iggy Pop er på turné med ny plate. Vi får godbiter herfra og fra hele karrieren hans, inkludert tida i legendariske The Stooges.

Vurdering

Iggy Pop live på Tons of Rock 2023: 6/6Karakter 6
Det starter med en svevende intro før Iggy Pop bjeffer igang kveldens konsert med «Rune». Overraskende nok har han med seg blåsere. En på trompet og en på trombone. Iggys bjeffende og lett snakkende vokalstil her minner om gode, gamle The Fall.

Det blir mye lyd med hvinende gitarer, piskende trommer og jazza blåsere. «T.V. Eye» spilte Iggy Pop inn med The Stooges. Dette er punk fra før punk het punk. Vilt og rått. Det blir ikke ska selv om det er blåsere med, men de gir likevel en ny dimensjon til låta.

Foto: Johannes Andersen
Fra gammelt til nytt

Jeg vil være i formen til Iggy Pop om 30 år!

Iggy går fra tidlig i karrieren til hans nye plate med «Modern Day Rip Off». Dette er en hefig rocker som det nesten er litt rart å tenke på at en mann på 76 år har spilt inn. Den blir nok ingen hit på P1+, men her gjør den suksess. Det er godt og bra med trøkk her, og da kan jeg leve med litt sur vokal. Iggy går tilbake til The Stooges-tiden med «Raw Power». Låta er det den heter rå kraft i form av en heftig, rask og vill punklåt. Jeg vil være i formen til Iggy Pop om 30 år! Han spytter ut ordene aggressivt. Her viser han hvor skapet skal stå. Blåserne gir også litt ekstra trøkk. Dama på gitar smiler under hele låta mens hun flekker til mer riff etter riff. Det er rått!

«Gimme Danger» er litt roligere. Her er det ikke fullt så dyrisk, med trøkket holdes oppe, og tar seg opp. Iggy er i slag og shower for publikum. Trombone introduserer den legendariske «Passenger». Denne ultrafengende låta får publikum med på «la la la» i refrenget, og det kjente gitarriffet får følge av et riff fra blåserne også. Det blir utrolig nok ikke mindre fengende på neste låt. Iggy er i storform på «Lust For Life» og flørter med fansen. Bak han er det en tsunami av lyd. Et gitarriff absoluttalle kjenner, fuzzvegg, korister og blåsere er med på gjøre det til en digg låt.

Vilt og voldsomt

«Death Trip» høres ut som en dårlig ide å gjennomføre, da det er en punka og rask låt med mye lyd. En intens og rabiat Iggy skyggebokser til publikum. The Stooges-låta «I’m Sick Of You» er en av Iggy Pops egne favoritter. Låta er roligere i starten. En trompetsolo og en kontrollert, men intens pop. Gitaren slentrer med. Plutselig brøler han til alle kluter settes til. Bandet gir på skikkelig, og en fuzzvegg blåser oss omtrent overende. Iggy er intens og blåserne støyer før det roes ned og Iggy viser ræva til publikum.

Foto: Johannes Andersen

«I Wanna Be Your Dog» er av The Stooges-låtene som må ha inspirert flest punkeband. Her er det et heftig og punka sonisk angrep hvor allsangen runger på sletta. Et lite og rolig mellomspill gir låta dynamikk. Hovedsettet avslutter med den medrivende klassikeren «Search & Destroy» Iggy drar med seg publikum. Blåserne er med å bygge oppunder lydveggen fra gitar, bass og trommer. Dette er heftige saker og festivalens høydepunkt. Iggy Pop er en kar som oser av utstråling.

Showmann uten like

Drit i Pantera, Iggy Pop er kongen av Tons Of Rock!

Bandet kommer raskt tilbake for ekstranumre. Den seige «Mass Produktion» har et dypt og repeterende riff og en intens Iggy. Det crowdsurfes til gitarsolo med trompet på slep. Bandet drar på mer og mer og det ender i et litt kaotisk, kakofonisk lydbilde. En tøff låt! «Down On The Street» er ikke fullt så rabiat, men groovy likevel. Groovet ligger under når Iggy introduserer bandet. Det blir litt villere på «Loose», en heftig punklåt med blåserriff. Gitarene hviner og Iggy bjeffer intenst.

Iggy Pop og bandet avslutter med den nye låta «Frenzy». Sangen lever opp til navnet. Det blir allsang på denne fengende, enkle, rocka og ganske sinte låta. Selv på vei av scenen, shower Iggy. Showmannen gir oss et siste vrikk på rompa før festen av en konsert er over. Denne konserten kommer folk til å huske lenge, for dette er show, rock og moro i et fet pakke. Drit i Pantera, Iggy Pop er kongen av Tons Of Rock!

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*