Debut-EP fra Amalie Holt Kleive

Foto: Coverart

Visepopartist Amalie Holt Kleive gir ut sin debut EP «Slippe» 3. mai – en låtsamling om løsrivelse og savn. 

Kleive uteksaminerte fra Griegakademiet i Bergen med en bachelor i jazzvokal forrige vår. En opptreden på «Jazzass» resulterte i hele to signeringer samme kveld. Siden det har sangeren blant annet spilt på Vill Vill Vest, varmet opp for Jarle Bernhoft og spilt på diverse konsertscener i Bergen, Oslo og Stavanger. Nå er hun aktuell med fem nye låter på EP-en «Slippe».

Særegent uttrykk

Hennes myke og juvenile stemme sammen med de elektroniske elementene tar deg med inn i en slags transe.

Selv om Kleive har utdanning innen jazz og en barndom full av visesang, er musikken på ingen måte tradisjonell. Med en kombinasjon av spennende vokalmelodier, improvisasjon og harmonikk fra jazzen, beats fra house og elektronika og tekst fra dikt og visesang har Kleive laget et særegent og spennende lydbilde. Hennes myke og juvenile stemme sammen med de elektroniske elementene tar deg med inn i en slags transe.

Artisten forteller at hun det siste året har måttet gi slipp på noen mennesker som har hatt stor betydning i livet hennes, og at låtene på EP-en handler om løsrivelse og savn på hver sin måte. Med velvalgte ord og enkle relaterbare temaer synger Kleive vakre diktstrofer. 

«Vis hvorfor du trenger meg, natten har vært lang nå.
Glem aldri hvem jeg var uten deg, og hvorfor jeg ville gå» 

Kleives musikkstil er ulik noe jeg har hørt tidligere, og både merkverdig og vakker på samme tid. Er du interessert i noe annerledes og nytenkende er dette en EP du bør ta deg tid til.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*