Dinaye en av de største favorittene i delfinale 3 av MGP

Dinaye bilde for delfinale 3 for MGP 2021
Foto: Facebook
17-årige Dinaye fra Asker er nok en av de største favorittene i lørdagens delfinale 3 i Melodi Grand Prix. Sangen «Own yourself» har hun blant annet skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen. Konkurransen er imidlertid helt åpen.

Da er det klart for nok en delfinale i MGP. Denne gangen er det fire unge artister som skal delta, og de er i så måte noe mer lik hverandre enn tilfellet var i den forrige delfinalen. «Bestefar» denne lørdagen er Big Daddy Karsten på 32 år. Det forteller vel litt om det ungdommelige preget som møter oss.

Alle skal presentere låter på noen få minutter som et svært sammensatt publikum skal like.

De to jentene har begge erfaring fra MGPjr, og Dinaye har i tillegg vært med i både Norske Talenter og Idol. Hun er i utgangspunktet en danser. Ole Fredrik Hartz har erfaring som produsent og låtskriver av russelåter, noe han har drevet med i flere år. Nå synger han låtene selv og har visstnok flere millioner nedlastinger av sanger han har laget. Den siste artisten, Big Daddy Karsten, er rapper og er således i sjanger langt unna dette familiære arrangementet. Hans deltakelse i MGP-juryen for fire år siden endret hans syn på konkurransen. Ellers er han en åpen homofil artist.

Jeg ser at enkelte aviser kritiserer bruk av klisjéer og så videre, men dette er en temmelig spesiell musikkonkurranse. Alle skal presentere låter på noen få minutter som et svært sammensatt publikum skal like. Her er det seere fra omtrent 5 til 95 år, og ellers er det musikalske preferanser i alle himmelretninger. Sangene må derfor vurderes noe ut fra det. Dette er nok ikke arenaen for det mest eksperimentelle, for å si det sånn.

Dinaye-Own-Yourself coverfoto for delfinale 3 i MGP 2021
Foto: Coverart
Dinaye – Own yourself

Vurdering

Dinaye – Own yourself: 5/6Karakter 5

Dette er en funky og fengende sang med en markant «beat.» Teksten handler om å eie seg selv, være seg selv og ikke tenke så mye på hva andre sier. Det er en ungdommelig friskhet i vokalen selv om hun kanskje ikke har den kraftigste stemmen. Men ok, hun gir på mot slutten. Det er en god rytmikk i vokalen hennes. Ei blåserekke og koringene sørger også for en tilstrekkelig rytme og understøttelse av hovedvokalen. Dette låter knallbra sammen. Sangen bygger seg opp mot slutten, og det gir den en variasjon.

Coverart Big Daddy Karsten - Smile for delfinale 3 i MGP 2021
Foto: Coverart
Big Daddy Karsten – Smile

Vurdering

Big Daddy Karsten – Smile: 3/6Karakter 3

Dette er også en engelskspråklig sang som handler om kjærlighet og det å få partneren til nettopp, å smile. Big Daddy fremhever at det er mange måter å oppnå kjærlighet på. Han rapper teksten i versene, men poengterer at dette ikke er noen hip hop-låt. Musikken sin betegner han som en 2021-utgave av gruppen Village People. Elles annonserer han et danse-show med de beste danserne. Selv skal han visstnok ha på seg bamseører i pels (uekte sådan😊).  Dette må vel karakteriseres som en party-låt. Han rapper teksten og kombinerer det med et iørefallende refreng. Overfor et norsk publikum tror jeg dette likevel blir litt upersonlig.

Coverart_ Emmy - Witch woods for delfinale 3 i MGP 2021
Foto: Coverart
Emmy – Witch woods

Vurdering

Emmy – Witch woods: 5/6Karakter 5

Vi skal til hekseskogen i denne låten, og det indikerer vel at det ikke er de klassiske MGP-elementene som dominerer i tematikken. Det samme kan vi si om musikken. Hvis jeg skal gjøre et forsøk på å beskrive den, så er det kanskje electro-pop blandet med et snev av psykedelia. De bruker også tunge trommerytmer og fele for å få frem mystikken i sangen. Emmy selv karakteriserer låten sin som veldig spesiell og en kombinasjon av det lekne og det skumle. Antrekket skal også være en blanding av MGP og heks. Ellers sier hun at sangen er utfordrende å synge. Emmy er 20 år nå, men har tidligere deltatt i MGPjr i 2015. Jeg trengte kanskje litt tid til å venne meg på låten, men dette er slett ikke verst.

Coverart_Ole Hartz - Vi er Norge for delfinale 3 i MGP 2021
Foto: Coverart
Ole Hartz – Vi er Norge

Vurdering

Ole Hartz – Vi er Norge: 4/6Karakter 4

Dette er den eneste norskspråklige sangen i kveldens delfinale. Dette kan Ole Hartz komme til å tjene på. Dette er både en gladlåt og en allsangslåt med en tulletekst som henspeiler på både kjente fjellkjeder, det nasjonalromantiske og heimbrent. For å få dette enda litt mer norsk så bruker de fela som instrument gjennom hele låten. Personlig vil jeg litt spøkefullt si at dette en slags blanding av Aleksander Rybak og gruppen Plumbo. Ole Harts har vært på en låtskriver-camp og laget denne sangen sammen med flere andre. Vi får vel si at dette er blitt både morsomt og fengende.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*