trueandtrue på Vaterland: De gode kontrastenes kveld

Vincent Engebretsen fra trueandtrue. Foto: Ådne Evjen
Bandet trueandtrue har nettopp gitt ut EPen Back into Quiet, og det er et fullstappet Vaterland som har møtt opp for å se det lovende bandet framføre låter fra debut-EPen. Hardcore og postpunk i en tøff miks er det publikum på Vaterland får servert denne fredagskvelden.

Vurdering

trueandtrue på Vaterland 5/6Karakter 5

Det er et heltent band som dukker opp på scenen etter at support act Kambodsja har spilt sitt sett. Frontfigur Vincent Engebretsen syder av energi, nervøsitet og forventning og vil bare komme i gang: «Faen, så godt å se at dere er her!» roper han før bandet kjører i gang «Blindfold»: «Drown me, Drown me in your words,» syngeroper Engebretsen.

Dynamikken i musikken til trueandtrue er svært effektfull. Rolige, klangfulle partier avløses ofte av et aller helvetes øs.

Dynamikken i musikken til trueandtrue er svært effektfull. Rolige, klangfulle partier avløses ofte av et aller helvetes øs. Både Vincent og gitarist Simen Vinje hopper, karatesparker og gjør i det hele tatt mye ut av seg på scenen. Energien til bandet smitter over på publikum, og det går ikke lang tid før alle danser og hopper i samme stil som bandet.

Bandet kjører på med den første singelen de slapp, «Draw a Line». Samme oppskrift her: Rolig, melankolsk start før det braker løs med energisk, hardtslående trommespill, postpunk-bass fra Nicolay Kjærnet og desperat vokal fra Vincent Engebretsen: «Go on push me over again and again and again«.

Foto: Ådne Evjen
Nye låter

trueandtrue spiller flere nye låter, låter som havner på en planlagt ny EP. En av låtene heter «Doomed». Vi får postpunk-klang fra gitaren til Simen Vinje, en gitar som faren hans har bygd. «Doomed» blir avløst av «Forgivness/Pleasure», en annen singel som ble sluppet før Back into Quiet.

«Nå skal vi spille den ene rolige låta vi har», sier Vincent før «Lay Down» settes i gang

Back into Quiet kan føles som en ironisk tittel når man hører lurvelevenet trueandtrue lager fra scenen, men igjen er det kontrastene, motsetningene og dynamikken som spiller ut: Ingen stillhet uten lyd, ingen ro uten kaos. Sånn er det å være menneske.

«Nå skal vi spille den ene rolige låta vi har», sier Vincent før «Lay Down» settes i gang med stødig trommebeat fra trommis Gaute Falch og klangfullt gitarspill fra Vinje. Melankoli og resignasjon gjennomsyrer teksten.: «Let me lay down and accept all thats given/Will you carry me home when this loses meaning?»

Gitarist Simen Vinje. Foto: Ådne Evjen
Ny EP i oktober

Så får bandet besøk av Tobias Osland fra Sløtface og Hammok. Han bidrar med gitar og vokal på «This is the Last Time». Det ender nærmest i kaos og publikum foran scenen blir til en eneste ukontrollerbar bølge.

Så får bandet besøk av Tobias Osland fra Sløtface og Hammok. Han bidrar med gitar og vokal på «This is the Last Time».

En ny låt trylles ut av ermet. «Watch Me Dance (Again)» kommer til å bli avslutningssporet på den kommende EPen. En EP som er planlagt utgitt i oktober i år. Vi gleder oss!

Siste låt ut er tittellåten – og siste låt  – på Back into Quiet. Vincent Engebretsen tar likegodt mikrofonstativ og gitar ut blant publikum og konserten avsluttes i et salig kok. Med tekstlinjene «Come back to yourself/Everything is okay/It’s all quiet now/Everything is okay/We all quiet down», hylende i ørene går jeg ut i byen på søk etter kontrastene.

Les vår anmeldelse av Back into Quiet her. 

Bildegalleri: Ådne Evjen

 

 

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*