Historisk liveskive fra Quarter Wolf

Release concert with Quarter Wolf for album 'Yeah Baby' at Last Train. Foto: Espen Stranger Seland
Den norsk-australske duoen Quarter Wolf ble fortalt at mange hadde prøvd, men ingen hadde klart å spille inn liveskive på favorittbula Last Train. Challenge accepted!

I dag skriver garage-punkerne Quarter Wolf norsk kultur- og rockehistorie når de slipper tidenes første Live at Last Train-album.

— Det er egentlig helt utrolig at det ikke er blitt gjort før, med tanke på at plassen er den aller viktigste scena i norsk rockehistorie, forteller Marius Kromvoll, som spiller gitar og synger i duoen.

— Det er jo bare et par år sia Last Train ble hedra med Oslo Kommunes Kulturpris for arbeidet sitt. Det var på høy tid, særlig nå som puben feirer 40 år, legger han til.

Coverart – Live at Last Train, Quarter Wolf
Gode hjelpere

Det var svogeren til bandets trommis og australske halvdel Paul Daniel, Erling Zahl Urke, som var pådriveren for ideen.

— Etter mye research på den mystiske lydmixeren i baren, fant han en måte å tappe lyden på – med god hjelp fra vår gode venn Christian Børke, fortsetter Kromvoll.

Erling, som inntil nylig spilte med svogeren i bandet White Trash Blues Band, sørget også for å dokumentere hele konserten i høyeste videokvalitet – som du kan se en smakebit av her:

Tryllet frem godlyd

For første gang er det ikke bandets trommis som står bak lydmixen, men Christer Krogh ved Velvet Recording-studioet i Spydeberg – som også produserte debutalbumet «We the Thee» til Kromvolls andre band Thee K-OTICS på slutten av fjoråret.

— Det var en stor fornøyelse å jobbe med Christer med det andre bandet mitt, og jeg var spent på hva han kunne trylle fram av godlyd fra Last Train. Vi ble mildt sagt fornøyd, slår Kromvoll fast.

– Støtt opp

Nå gleder han og makkeren seg til å spille slippfest på – selvfølgelig – Last Train lørdag 27. april, og har fått med seg Horten-punkerne i Lokal Politikk som support.

— Vi håper selvsagt på å se mange kjente og nye fjes. Og husk å drikke masse pils med god samvittighet, så kan vi håpe på 40 år til med deilig, høylytt rock’n’roll i Universitetsgata.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*