Et fullsatt Parkteatret nøt en fornøyelig aften med Euroboys

Euroboys på Parkteatret. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Da Euroboys feiret 20-årsjubileum for Soft Focus var ikke Oslo-publikumet vanskelige å be. Parkteatret ble fylt til randen av fans, og de musikalske perlene kom en etter en. Det ble en fornøyelig kveld der publikum svevde over et Oslo anno 2004.

Vurdering

Euroboys live på Parkteatret 4/6Karakter 4

20 år er gått siden Euroboys ga ut et av de sterkeste «sommer-albumene» i norsk historie. Soft Focus ble tatt godt imot av norske plateanmeldere og ikke minst av fansen. Genistreken med Soft Focus var nettopp at den ikke var fokusert på en målgruppe, men heller hadde bredt nedslagsfelt i mange musikalske leiere, noe som har gjort at den bare har vokst i popularitet etter som tiden har gått og antall lyttere har økt.

Euroboys på Parkteatret. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Eksklusiv opplevelse

Tidligere i år ble platen re-utgitt i vinylversjon for første gang, i serien Norske Albumklassikere (et samarbeid mellom Christer Falck og Big Dipper).

Den 12. april gjorde Oslobandet en eksklusiv jubileumskonsert på Parkteatret i Oslo. Det ble en etterlengtet feiring av Soft Focus. Tidligere i år ble platen re-utgitt i vinylversjon for første gang, i serien Norske Albumklassikere (et samarbeid mellom Christer Falck og Big Dipper).

Oslo-bandet Euroboys startet opp under navnet Kåre and the Cavemen i 1990, men endret navnet til Euroboys i 2000. Frem til da hadde de benyttet Euroboys-navnet på konserter utenfor Norge. I 2024 består Euroboys av Knut Schreiner og Trond Mjøen på gitar og vokal, Mats Engen på bass og vokal, Erling Norderud Hansen på tangenter og Anders Møller på trommer.

Euroboys på Parkteatret. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Soft Focus med høy slagkraft

[…]det er tydelig at Euroboys blir satt stor pris på av medmusikerne i mange vidt forskjellige sjangere.

Før konserten står alle instrumentene på rekke og rad på scenen, anført av noen vanvittige gitarrekker.  Dette er i sterk kontrast til det «lette» inntrykket Soft Focus gir, og vitner om et mer komplekst lydbilde enn man kan være unnskyldt for å visualisere når man spinner platen. Salen er fullsatt med celebre og mindre celebre fans – det er tydelig at Euroboys blir satt stor pris på av medmusikerne i mange vidt forskjellige sjangere.

Hold On

Låten starter forsiktig før den eskalerer og tar publikum med på en reise tilbake til Oslo anno 2004.

Bandet sparker i gang konserten med niende låt på albumet, «Pharoah». Låten starter forsiktig før den eskalerer og tar publikum med på en reise tilbake til Oslo anno 2004. «Pharoah» går over i «Hold On» som følger intensiteten på foregående låt og fortsetter å løfte den allerede gode stemningen i publikum. Smilene sitter løst både på scene og blant publikum, og når harmoniene setter seg er det som om rommet transformeres til personen på platecoveret. Herfra og ut er det i grunn som vi henger under denne hangglideren og svever gjennom Oslo-skumringen.

Trond Mjøen på scenen med Euroboys. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Forget All About It

Denne fyrer på alle følelsessylindrene og flytter soloppgangen inn på Parkteatret.

Knut Schreiner snakker masse med publikum og latteren sitter løst. Han forteller om den første låten de skal spille som ikke var med på den originale utgivelsen av Soft Focus – nemlig Nazz/Todd Rundgren sin «Forget All About It». Denne er altså å finne på den utvidede versjonen av platen via Norske Albumklassikere.

Euroboys byr også på et spor fra noen av sine andre utgivelser; nærmere bestemt «Deliverance» fra Long Day’s Flight ‘Till Tomorrow og «Scarborough Fair» fra Getting Out Of Nowhere. Sistnevnte leveres med Christer Engen på vokal.

Kveldens virkelige innertier kommer med singelen «One-Way Street». Denne fyrer på alle følelsessylindrene og flytter soloppgangen inn på Parkteatret.

Small Vacation

Nest siste låt ut ble en låt bandet følte at lignet for mye på Pink Floyd, og Pink Floyd var ikke så kult i 2004. Dermed havnet låten utenfor albumet, men er nå å finne på den utvidede versjonen. «Small Vacation» passer helt perfekt inn i kveldens setliste, og svever akkurat så mye som man skulle ønske.

Erling Norderud Hansen med Euroboys på Parkteatret. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Combeback-kids

Euroboys kan oppleves på Måkeskrik, Vangenfestivalen og Øyafestivalen i sommer.

Man kan kanskje spørre seg hvilke forventninger man kan ha når et band gjør comeback etter 20 år. For min del handler en slik event ikke så mye om fremføring, men mer om å gjenskape en stemning. Da skal man se bort ifra litt smårusk her og der. Dette ble en kveld for nye og gamle fans, og de fikk akkurat det de kom for.

Euroboys kan oppleves på Måkeskrik, Vangenfestivalen og Øyafestivalen i sommer.

01. Pharoah

02. Hold On

03. Sleep ’til Tomorrow

04. Break Away

05. Fears Be Gone

06. Topanga

07. Forget All About It

08. 24 Years

09. Deliverance

10. Scarborough Fair

11. One-Way Street

12. Soft Focus

13. Good Enough for Now

14. Small Vacation

15. Crystal Pipeline

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*