EP-debut fra Nadir!

Foto: Kim Hvashovd
Mørkt og mangfoldig fra spennende metall-debutanter.

Nadir er en ny og spennende kvartett fra Oslo, med koblinger til band som Jagged Vision, Ocean Dweller og Bulk. Besetningen teller gitarist/vokalist Ole Wik, trommeslager Jonas Bengtson, gitarist Magnus Wiig, og bassist Robert Vawter. Gjennom lockdown-perioden har bandet servert sporadiske drypp og livstegn, og i dag slippes endelig bandets første EP, The Great Dying.

Udogmatisk tilnærming

Nadirs røtter ligger solid, men udogmatisk plantet i black metal.

Nadirs røtter ligger solid, men udogmatisk plantet i black metal. I følge promo-mailen er dette et band som «ikke har noen planer om å hvile på tidligere bragders laurbær, men snarere å skape sin egen nisje i en scene gjennomsyret av tradisjon«. Denne innstillingen gjør bandet mange tjenester og gir den 4 låter lange EP’en både særpreg og variasjon.

Dette kommer kanskje mest til uttrykk i bandets inkorporering av hardcore- og (tidvis progressive) sludge-elementer. «Trishul» høres ut som et uhellig ekteskap mellom Vredehammer og Gojira, mens den bekmørke introen på «Tungetale» etterfølges av et black ‘n’ roll-riff som kan sende tankene i retning Acârash og deres okkulte årgangssound. EP’en har generelt rikelig med melodiske passasjer og raffinerte riff, og et tiltalende lydbilde fra miksen til Tommy Jacobsen og mastringen til Brad Boatright/AUDIOSIEGE. Vi ser definitivt frem til å høre mer fra Nadir!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*