PREMIERE: Dunderbeist ute med ny singel

Foto: Promobilde
Hedmarkingene i Dunderbeist slipper i morgen den tredje singelen «ORD», fra høstens kommenede album. Låten har radiopremiere på Stjernepose på P13 i dag, men du kan høre den hos oss allerede nå!

Føniksen Dunderbeist oppstod fra askene til band som Stonegard og Krace. Det er noen år siden Dunderbeist la sminken og bukseselene på hylla, men bandet holder fortsatt på i beste velgående. Etter 12 år og 8 utgivelser består fortsatt bandet av de samme musikerne som startet opp i 2007. Noen har falt av lasset på veien, men ingen er byttet ut.

Sjangermessig ligger de under progressiv hardrock. Tekstene synges på dialekt og bandet bruker lokale språklige særegenheter for å spissformulere det de mener er «et underliggende fandenivoldsk særtrekk for det skogstunge fylket».  De har i løpet av det drøye tiåret konstant forsøkt å flytte sine egne grenser med tanke på låtskriving, samarbeid og formidling. «Hver og en av de 8 utgivelsene har hatt hver sin selvstendige form og idemessige ramme som et stødig grunnlag for utviklingen av en egenartet musikalsk signatur«, sier bandet selv.

«Ord er fortsatt bare ord»

Bandet tviholder på håndverket og timene det tar å kjenne et materiale og en god melodi før det er visningsklart.

«ORD» er den tredje singelen i Dunderbeist sin singel-stafett det siste året som skal ende i et plateslipp til høsten. Låtene ble innspilt på Skåtøy utenfor Kragerø i oktober 2019, som endte opp med å bli en forsmak på selvisolasjonen vi er midt oppe i nå. I en verden der lettvintheten vinner hver gang og tekniske løsninger ofte tar snarveier til gode opplevelser er Dunderbeist annerledes. Bandet tviholder på håndverket og timene det tar å kjenne et materiale og en god melodi før det er visningsklart.

Om låten sier de: «Låta peker på en form for frustrasjon over hvor sjeldent handling kobles opp mot ord i ei samtid hvor det er lett å si noe, men ikke gjøre. Ord er fortsatt bare ord.»

Dunderbeist er for tiden i sitt eget studio og jobber med utgivelser som «tematisk sett tar for seg konstruerte tilstander og ord som beskriver menneskelige dårlige kvaliteter og vindskeive sinnsstemninger. Både som et mentalt rom og konseptuelt utgangspunkt for låtskriving og tekstuell utvikling«.

Sjekk ut den rykende ferske «ORD» her:

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*