Episk kveld fra Kvelertak og Blood Command

Kvelertak @Sentrum Scene 2022 - Foto: Willy Larsen
Du forventer at det blir stort, høyt og kraftfullt når to av landets virkelig store liveband entrer scenen. Både Kvelertak og Blood Command leverte kraftfulle konserter på et utsolgt Sentrum Scene. Til glede og forlystelse for alle som var tilstede.

Vurdering

Kvelertak og Blood Command på Sentrum Scene6/6Karakter 6
Australsk bergenser

Anført av australske Nikki Brumen, proppfull av energi, gikk Blood Command hardt ut. Kveldens konsert var hennes første med bandet i Norge, og det var tydelig at hun ønsket å gi publikum et varig inntrykk. Etter at hun offisielt ble med i bandet i fjor har gjengen gitt ut fem singler fra den kommende platen Praise Armageddonism. I mellomtiden har hun allerede rukket å gjøre bergenser av seg.

Bilde for bruk i artikkel
Blood Command @Sentrum Scene 2022 – Foto: Willy Larsen
Tvilsomme venner

Hun er angrepslysten fra første sekund og eier umiddelbart både band og publikum

Fra scenen danser og åler hun seg frem mens pop-punken runger fra høyttalerne. Hun er angrepslysten fra første sekund og eier umiddelbart både band og publikum. Bandet serverte nye hits som «A Villain’s Monologue», «Nuns, Guns & Cowboys», «The End is Her” sammen med gode gamle låter som blant annet “Return of the Arsonist» – som får en ekstra snert med Nikki på vokal. På toppen av det hele spilte de «A Questionable Taste in Friends» som bare hadde vært ute på streamingplatformene i noen timer. Sistnevnte dedikerte hun til vennene i Kvelertak.

Spennende frontfigur

Bandet var samspilt og sprudlet på scenen. La det ikke være noen tvil, denne kvelden ga bandet en enda større fanbase. Bandets nye frontfigur har fortsatt utviklingen fra tiden i hennes forrige band, Pagan, og deler gladelig på både metal- og popfakter. Det er høyt, tøft og sitter som det skal.

«Kom igjen, Oslo!»

Da var tiden kommet for at Kvelertak skulle ta over stafettpinnen. Det hele starter med at silhuettene beveger seg bak det opplyste sceneteppet. Så går bandet i gang med «Rogaland» fra bandets siste fullengder; Splid. Teppet har knapt rukket å falle før Ivar skriker og synger for full hals. Så fort muligheten byr seg hiver han seg ut i publikum og crowdsurfer. Om noen trodde at Kvelertak skulle legge en demper på festen, så kan det herved avkreftes. For de av oss som husker Ivar fra tiden i Silver, så har det aldri vært noen tvil. Han er en av Europas råeste frontmenn, og det viser han til gangs i kveld.

Bilde for bruk i artikkel
Kvelertak @Sentrum Scene 2022 – Foto: Willy Larsen
Sterk låtkatalog

Bandet er heltent og Ivar legger ikke skjul på hvor godt det endelig var å ha en skikkelig konsert igjen. Den energien øser de virkelig av og Kvelertak deler generøst fra hele rockeboken; her er både pyro, svære flagg, allsang og crowdsurfing. Med en stadig fyldigere låtkatalog som bare vokser seg sterkere og sterkere med tiden så er det virkelig en stor opplevelse å se gjengen live.

Bandet er heltent og Ivar legger ikke skjul på hvor godt det endelig var å ha en skikkelig konsert igjen

Fanden ta

Kvelertak serverte gamle hits som «Blodtørst», «1985», «Mjød» og «Kvelertak», men også en god del fra nevnte Splid; både «Crack of Doom» og «Bråtebrann» satt som skudd, men det var «Fanden ta dette hull» som gjorde sterkest inntrykk på undertegnede. Låten er et realt monster av sjangerlek og herlige små referanser til band som for eksempel Iron Maiden og Metallica. Den sanne historien bak låten er ikke mindre fascinerende og guttene oppsummerer det ganske så treffende selv i teksten; «Åran gikk, knoklan stod, for folk og fe, som attraksjon. Venta mer enn, hundre år, på å bli senka, i vigsla jord».

Innertier

Oslo-publikummet må også få skryt denne kvelden. Den symbiosen som var mellom begge bandene og deres egen 12. mann, var upåklagelig. Det er kvelder som dette som rock er laget for, og skaper nye episke begivenheter vi kommer til å snakke om i mange år. Publikum var et eneste stort headbangende smil både før, under og etter konserten. Rett og slett en innertier av en kveld!

Jeg vet det er tidlig, men jeg ønsker meg en ting til jul; En norgesturné med Blood Command, The Dogs og Kvelertak!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*