Fight the Fight release-konsert på Vulkan Arena

Fight the Fight @ Vulkan Arena 17.10.2020 - Foto: Willy Larsen
På lørdag holdt Oslo-baserte Fight the Fight sin release-konsert på et utsolgt Vulkan Arena. Albumet Deliverance ble sluppet for en drøy måned siden via Metal Blade Records og Indie Recordings.

Vurdering

Fight the Fight på Vulkan Arena 17.10.2020: 5/6Karakter 5

Norske Fight the Fight har holdt på i over et tiår nå, dog under andre navn – «Oslo Faenskap» og «Faenskap». Debutsingelen «Perfect Combination» ble utgitt november 2016, og den nådde 1.450.000+ strømminger bare på Spotify, og den ble omtalt som Week’s Tidal Rising. Det energiske bandet har spilt på alle de store festivalene i Norge, turnert i Europa og fått massiv ros blant annet fra Metal Hammer UK for sine eksepsjonelle liveopptredener. Mitt første og eneste møte frem til nå med disse gutta var på Granittrock i 2015, hvor de fremførte under navnet Oslo Faenskap.

Om det nye albumet sier de: «You can say that in many ways writing this album has been a path to set free our individual alter egos. These are all coming out in the lyrics during the album. It is not about cleansing but realizing. Always be true to yourself and everyone around you. Sometimes you have to let that beast out and here it is, a beast of an album!»

Spenstig og frisk oppvarming

Her bør flere band ta notater, for dette var et sinnsykt kult show før en konsert.

Det var med sommerfugler i magen og en viss barnslig glede undertegnede tok turen til Vulkan Arena denne kvelden – første ordentlig live-konsert på nesten et halvt år! Det første som møter meg, er en lang kø med ivrige konsertklare mennesker. Her skjer ting strukturert og i ordnede former. Kun en liten gruppe mennesker slipper inn om gangen og blir henvist til sine bord i lokalet. Vulkan Arena er fylt opp med 200 rimelig metal-klare publikummere. Det er duket for korona-vennlig sittekonsert. En veldig uvanlig setting for en konsertopplevelse i denne sjangeren.

Det er ikke bare sitteplassene som er uvanlig denne kvelden. I anledning sin release-konsert i hjembyen har gutta slått på stortromma hva oppvarming angår – det blir servert ett spektakulært burlesque-show! Vi får Kiki Chérie, Madam Purpur, Monique Cherrypop, Novelty Star og Hulda Gabore. Her bør flere band ta notater, for dette var et sinnsykt kult show før en konsert. Stemningen var helt på topp fra første sekund.

Upåklagelig scenetilværelse

Det som imponerer mest etter kun tre låter er hvor mye energi denne gjengen legger i musikken sin på scenen.

Bandet åpner med tittelsporet fra den nye plata, til stormende jubel fra salen. Vokalist Lars Vegas kommer iført sin kjente pelskåpe og «voodoo-doktor»-hatt. «Deliverance» sitter som ei kule, ingen tvil om det. Tredje låt ut «Triggerfinger» nikker rimelig greit i retning Rage Against the Machine, før den tar en liten detour innom In Flames i refrenget. Trommene på denne låten er så sykt tighte! Det som imponerer mest etter kun tre låter er hvor mye energi denne gjengen legger i musikken sin på scenen. Man venter på at Lars Vegas får ett heteslag der oppe (og ikke pga. pelskåpen), men grunnet energien som går til de enorme «skrikene» han leverer.

De peiser på og leverer låt etter låt, med det samme energinivået og en fantastisk scenetilværelse. Det er vokalteknikker i øst og vest, screaming, growling, clean, hyl! Lars Vegas serverer deg det meste! Han er nok ikke like stødig på de litt roligere og renere partiene da vokalen drukner litt i instrumentene, men hadde vel ikke helt uventet etter en halvtime med helt vanvittige skrik. De roligere partiene stabiliseres som oftest av velplasserte strofer med backing-vokal.

Promobilde av Fight the Fight
Foto: Therese V. Wangberg
Som et  velsmurt maskineri

Det var full trøkk fra ende til annen, og med deres special guests i starten ble jo dette en helaften av de sjeldne.

Det merkes at disse har spilt sammen lenge, de er veldig samstemte og det er god dynamikk mellom alle medlemmene på scenen.  Å ha et sittende publikum på en sånn her konsert vil selvfølgelig legge en viss demper på den helhetlige stemningen i rommet. Men her mestrer alle i bandet oppgaven med å holde liv det sittende publikummet. Stemningen skyter iallfall i været (bokstavelig talt) når de spiller låten «Fight the Fight» fra 2017 albumet med samme navn. Her er det rimelig mange i salen som glemmer regelen om å ikke reise seg fra setet sitt i noen sekunder. Et kudos må også gis til publikum her, for det er ikke lett å sitte og rocke kun med armene på denne konserten – samtlige ville nok ut på gulvet og moshe!

En liten shout out til bassist HM for noen fete hofte/kne-moves under hele konserten – sånt kan man like! Skivas siste låt «Paradigm» satt også i gang noe undertrykt eksplosivt hos publikum. Det gledes allerede til å rocke ut til denne, når det er tiltatt igjen. Etter kveldens ordinære sett får vi selvfølgelig et ekstranummer, som avsluttes med et smell (den som vet den vet).

Tatt settingen i betrakting var dette en særdeles bra release-konsert. Det var iallfall en av de beste konsertene å komme ut av konsert-tørken på! Det var full trøkk fra ende til annen, og med deres special guests i starten ble jo dette en helaften av de sjeldne. Undertegnede kommer i hver fall på neste konsert, når det er lov å moshe litt igjen! I mellomtiden er det bare å varme opp med Deliverance. Håper vi sees rett foran scena! 

Vi hadde dessverre ikke egen fotograf med denne kvelden, så det ble bare ett bilde. Sjekk ut skiva i stedet!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*