Fixation – Global Suicide (EP)

Fixation bandbilde
Foto: Pressebilde

Vurdering

Fixation – Global Suicide (EP) 5/6Karakter 5
Tønsberg-baserte Fixation er ute med sin debut EP Global Suicide på Indie Recordings. Et friskt pust inn i den norske rockescenen.

Fixation består av Jonas W Hansen (vokal), Martin Gravdal (Bass), Martin Stenstad Selen (Gitar), Tobias Østerdal (Guitar) og Mats Klevar Holm (Trommer). De leverer harde rockelåter i metalcore-sjiktet. Det er litt vanskelig å plassere det helt eksakt i sjangerbildet med kun fire låter, men dette er nok midt i blinken for fans av 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon (anno 2013/2015), og Buried in Verona.

Fixation - Global Suicide (EP) cover

Imponerende kvalitet

Det første som slår meg kvaliteten på låtene og vokalen.

Global Suicide åpner med den hardtslående «Neurosis». Sterkt etterfulgt av «Survive», dette lukter all-sang låt live (gleder meg)! Det første som slår meg kvaliteten på låtene og vokalen, den er som en Roy Khan og Matt Bellamy-hybrid. Veldig imponerende. «Bloodline» og «What We Have Done» holder samme høye kvalitet, her kommer det også inn noen gode partier med screaming-vokal.

Låtene er krydret med velplasserte elektonika-partier. Man hører godt at de er inspirert av band som Bring Me The Horizon. Det er melodiøst med tunge riff og massive trommer. Det er en vegg av lyd! For å sikre seg dette massive lydbildet har Fixation fått med seg Jason Livermore (Rise Against, Carnival Kids, etc.) på mixing og mastring av skiva.

Sterk start

Lista er lagt høyt og undertegnede kan ikke annet enn å glede seg til å høre hvor dette bærer fremover!

Tekstmessig tar de fire låtene for seg viktige temaer som klimakrisen og mental helse. Global Suicide reflekterer over tilstanden i dagens samfunn.

Siden dette er en 4-spors EP er det vansklig å gå noe mer i dybden, men dette er en veldig sterk start. Det høres at det ligger mye arbeid bak disse låtene. Lista er lagt høyt og undertegnede kan ikke annet enn å glede seg til å høre hvor dette bærer fremover! Sjekk ut Global Suicide nå!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/1OQGjuXfjdCtOsKpNC5jCl» width=»300″ height=»250″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*