Franske L’Impératrice ble Pstereo-festivalens største overraskelse

Foto: Frank Valde

Vurdering

L’Impératrice på Pstereo: 6/6Karakter 6
Dette var ikke noe annet enn et genialt trekk fra Pstereo-ledelsens side. En for de fleste ukjent fransk funkgruppe fra Paris var de som skapte et liv på arenaen som mot slutten nådde kokepunktet.

De kom på scenen og stilte seg opp skulder ved skulder. Alle hadde et hjerte på seg. Alle disse hjertene begynte å blinke i en slags hjerterytme, og gruppen inntok deretter sine instrumenter. De var i alt seks musikere og da på henholdsvis keyboard, bass, gitar, slagverk og vokal. De brukte faktisk 2-3 keyboardister, for bassisten vekslet mellom de to instrumentene.

Som sagt var dette bandet helt ukjent for meg da jeg sto på arenaen. Jeg hadde lest forhåndsomtalen og visste at det var en funk/disco-gruppe. De fremsto også mest som det på opptredenen på Pstereo. Denne stilen falt åpenbart i smak hos de mange tusen fremmøtte som var der allerede på lørdag ettermiddag. Den elektroniske musikken kombinert med tunge discorytmer og en feminin vokal tente nærmest alt som var av «batterier» i tilhørerne ute på arenaen.

Foto: Frank Valde
En stor kvinnelig vokalist, som støpt for rollen

Det ble både dansing, hopping, hendene i været og roping og skriking.

Den kvinnelige vokalisten, 30-årige Flore Benguigui, sa det var litt tidlig, men at det ikke var noe bedre tidspunkt å danse på enn på lørdag ettermiddag😊) Folket tok henne på ordet og ble med. Kanskje var det bare bra at det ikke var overfullt med festivaldeltakere, for da hadde vi ikke kunnet danse og bevege oss så mye.

Det ble både dansing, hopping, hendene i været og roping og skriking. Her var det til og med karer som åpenbart ikke har gått på danseskole det siste året, som hev seg med og vrikket på bodyen. Hele hensikten var at også de som føler dans som noe pinlig, ikke skulle klare å sitte i ro. Det var stort! Damen selv gliste fra øre til øre og kom med flere forslag til oss. Blant annet skulle vi sette oss ned alle sammen for så å eksplodere opp igjen.

Gruppens bakgrunn

Egentlig har de et bredere repertoar enn det de spilte på Pstereo.

Ok, litt om denne gruppen. De har eksistert siden 2012. Først skal de visstnok ha vært en instrumental gruppe, men etter at Flore Benguigui ble med i 2015, så ble det fart på funken og discoen. Egentlig har de et bredere repertoar enn det de spilte på Pstereo.

Jeg har i etterkant hørt litt på platene deres, og der går det frem at de også har et mykere låtutvalg bestående av kanskje noe mer jazz-fusion. Dette er en undresjanger av jazzen hvor elementer av typen R&B, funk, rock osv. er med. Det er nok ikke helt uten grunn at gruppen i sommer har spilt på den store Pori-festivalen i Finland. Dette er i alle fall en festival som har jazzmusikk som sitt grunnleggende element.

Ellers er gruppen både fransk- og engelskspråklig, men på platene går det vel mest på fransk.

Foto: Frank Valde
En internasjonal gruppe

Det så ut som om hele arenaen hoppet og danset.

Jeg så litt på turnélista til L’Impératrice, og der så jeg at det er en internasjonal gruppe som har turnert siden begynnelsen av mars måned og skal holde på til første halvdel av november. De har besøkt både Mexico og de fleste av storbyene i Europa. Og det er jo her det er litt oppsiktsvekkende at Trondheim står på lista. Sterkt av Pstereo-ledelsen!

Mot slutten av konserten fikk vi beskjed av damen: «Are you ready to party?» Yeah! Og det var nærmest som om både bein, hender, munn og mæle gikk av hengslene i folkemengden. Det så ut som om hele arenaen hoppet og danset så det holdt. Damen kvitterte med utsagn av type «beautiful people, hope you have enjoyed yourself” osv. Som live-musikk var dette høyeste score på terningen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*