Sigrid avsluttet Pstereo: Dyktig, sprudlende og underholdende!

Foto: Frank Valde

Vurdering

Sigrid på Pstereo: 5/6Karakter 5
Vi hører litt brummende lyd, vi ser en stjernehimmel i datagrafikken på skjermen på scenen, gruppen skimtes i mørket, lyset kommer på, og en Sigrid i storform entrer scenen til ellevill jubel fra publikum. Avslutningskonserten på Pstereo 2022 i Trondheim er i gang.

Dette er en av Norges største popstjerner utenlands om dagen. I løpet av de tre årene siden sist hun besøkte festivalen, har Storbritannia blitt hennes største marked, og den internasjonale suksessen har satt seg sterkere. Dette er en stjerne nå!

Sigrid åpnet med det første sporet på hennes siste album, «It gets dark.» Hun fulgte så opp med hiten sin, «Burning Bridges», som er en låt med et vanvittig driv og en stor appell. I det hele tatt var det en del av låtene hennes som var i denne kategorien. De var der tidlig i konserten, og de kom mot slutten. Låter i denne kategorien var ellers «Sucker Punch», «Head on fire», «A driver saved my life», «Plot Twist», «Don’t kill my vibes», Strangers» og «Mirror». Det kunne være funky rytmer, og andre ganger var det en roligere og tyngre takt, som for eksempel på «Don’t kill my vibes».

Foto: Frank Valde
Flott dag i Trondheim

Dette er en stjerne nå. Hun står med over en halv milliard streams på Spotify!

Til disse sangene beveger Sigrid seg frem og tilbake på scenen på litt ulike måter. De karakteristiske bevegelsene hvor hun bruker hele kroppen, er naturligvis med. Hun fremstår som ei vanlig jente, og hun har vel bevisst unngått et for sexy image. Jeg tror det er dette mange liker. Vokalt bærer stemmen hennes over hele areaen. Hun går jevnlig opp i falsett, og hun inngår i koringene på en fin måte.

Ellers spøker hun litt med publikum og forteller om en flott dag i Trondheim oppe på festningen, og at hun i tillegg har besøkt noen av byens butikker osv. Hun elsker å være på Pstereo og er stolt av å ha fått oppdraget med å avslutte festivalen på 15-årsjubiléet. Hun skal visstnok også ha vært rimelig begeistret for å være i Bodø og Parken kvelden før.  Der hadde hun også poengtert at hun har skrevet hele det siste albumet sammen Caroline Aileen, som er fra Bodø. Slikt egner seg for publikum. Kort fortalt, Sigrid elsker scenelivet om dagen, og så blir hun nå heller ikke mindre tiljublet av folkemengdene.

Foto: Frank Valde
Stemningsfullt og tidvis stillferdig

Sigrid elsker scenelivet om dagen, og så blir hun nå heller ikke mindre tiljublet av folkemengdene.

Ok, da får vi gå litt tilbake til det musikalske. På et tidspunkt i konserten hvor jeg begynte å tenke på variasjon, så kom nettopp det. Sigrid fikk gjort klart et el-piano, hun ble alene på scenen, og lyskasteren var rettet mot henne sittende ved det nevnte instrumentet. Vi får en velvalgt datagrafikk til situasjonen, det blir stemningsfullt, og lysende mobiler og noen lightere blir å se i folkemengden. Sangen er rolig og heter «Home to you.» Den er en singel fra 2021, og den er også egentlig en julesang.

Hun følger opp med en ny litt stillferdig låt, «Grow». Her er den akustiske gitaren fremtredende. Den er det på noen sanger gjennom konserten. Koringene er også viktige her, og hele gruppa er med og støtter Sigrid vokalt. Det høres virkelig vakkert ut. En annen litt nedtonet sang er «Bad life.» Dette er opprinnelig en duett sammen Oliver Sykes i den britiske rockegruppa Bring me the Horizon. Sangen bygger seg opp i en slags crescendo både instrumentalt og vokalt. Her må Sigrid virkelig gi på i de lange og høye tonene mot slutten.

Foto: Frank Valde
Hopp og sprett

Konserten avsluttes med to hotte og funky låter.

Konserten avsluttes med to hotte og funky låter, «Strangers» og «Mirror». Dette er ganske elektronisk musikk med en kraftig «beat». På skjermen er det fargesprakende kombinasjoner av ulike skarpe farger. Sigrid hopper nå på scenen og vil ha med seg folk.

Det litt eldre konsertpublikummet blir med og hopper sammen med Sigrid til den tunge discorytmen. Sigrid takker arrangøren Pstereo og ellers alle de fremmøtte. Publikum besvarer Sigrid på refrenget, og entusiasmen er stor!

Settliste:

 1. It gets dark
 2. Burning Bridges
 3. Risk of getting hurt
 4. Sucker punch
 5. Mine right now
 6. Dancer
 7. Thank me later
 8. Head on fire
 9. Don’t feel like crying
 10. Home to you
 11. Grow
 12. Mistake like you
 13. A driver saved my night
 14. High five
 15. Plot twist
 16. Don’t kill my vibe
 17. Bad life
 18. Strangers
 19. Mirror

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*