Gigantisk seersuksess for Backstreet Girls på Digitalscenen

Foto: Skjermbilde
I skrivende stund har hele 107 000 sett Backstreet Girls sin online-konsert på Digitalscenen på lørdag.

Backstreet Girls entrer scenen kl. 21 lørdag kveld. Noen toner på gitaren til Petter Baarli, og så er kjøret i gang. Åpningslåten er «One For The Road», og så går det rett over på «Medicine Man». Det blir et tettpakket og fandenivoldsk rockeshow på en times tid. Musikkstilen er hardrock, boogierock, med noen elementer av punk.

Et tettpakket og fandenivoldsk rocke-show.

Backstreet Girls består av Petter Baarli på gitar, Bjørn Müller på vokal, Frank Albin på trommer og Gaute Vaag på bass. Petter Baarli har vært med siden oppstarten i 1984, Bjørn Müller har vært vokalist i de fleste av disse årene, mens de to gutta i rytmeseksjonen er kommet inn i gruppa i de to siste årene.

Foto: Skjermbilder
Rock ‘n’ Roll er det eneste som ikke skuffer deg

Backstreet Girls er tett samkjørte, rytmeseksjonen sitter, og drivet er enormt. Dette skyldes ikke minst gitarist Petter Baarli. Han rager ikke høyest over scenegulvet, men når han har slått an tonen på sin Gibson SG, så eier han hele lokalet resten av kvelden. Gitarspillet består av både rytmikk, riff, «fills» og soloer. Det går i ett hele tiden, og det uten at han bommer på en tone eller akkord. I tillegg til det musikalske tar han seg av sceneshow. Han fyker vanligvis litt rundt, gestikulerer, tar en slurk av ølboksen og røyker og spiller samtidig. Du får følelsen av at du har Norges tøffeste rocker foran deg.

Du får følelsen av at du har Norges tøffeste rocker foran deg.

Vokalist Bjørn Müller er som type helt støpt for dette konseptet. Flere tiår med hardt vokalarbeid har nok tæret på stemmebåndene til Bjørn, men til dette bruket fungerer det foran der. Det er jammen ikke bare lett å være ham heller. Når adrenalinet hos musikerne stiger utover i settet, så skrur gutta på forsterkerne, og Bjørn må gi alt for å høre seg selv. Dette sliter på stemmen.
I tillegg til å synge spøker Bjørn litt med publikum. Siden han ikke ser oss foran skjermene, ber han lattermildt seerne om å ringe ham etterpå og fortelle om de er fornøyde. Han konstaterer også, med et glimt i øyet, at Rock ‘n’ Roll er det eneste som ikke skuffer deg.

Foto: Skjermbilde
Stødig rock ‘n’ roll-kurs

Vi fikk servert flere av de mest kjente låtene til Backstreet Girls. Repertoaret kunne nok bestått av en del andre låter også, for materialet til gruppen holder i det store og hele et godt nivå. Noen sanger er mer fengende enn andre, men i stil er det ikke akkurat et paradigmeskifte fra låt til låt. Kursen har vært rimelig stødig i alle disse tiårene.

Vanligvis er dette ofte noe negativt, men for denne gruppen og denne fanskaren så er jeg jammen ikke sikker. Gruppen spiller det de vil spille, og tilhørerne får det de vil ha. Her er det heller ikke bare musikken som teller; det er også energien, typene, stilen, imagen, attituden og kommuniseringen med «stammen» der ute som betyr noe. Petter Baarli sa forleden på Instagram at vi ikke skal stole på et band som ikke svetter på scenen. Vi stoler på Backstreet Girls!

Setliste:
One For The Road
Medicine Man
Boogie My Life Away
Where Have All The Bad Boys Gone?
Phenomenal
Rattlesnake Charlie
Goat
Rolling With The Stones
Awright, Awright, Awright
Hizbollah Rock’n’Rollah
Golden Rose
Gimme Just A Second
Motorhellway

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*