Singelslipp fra popstjerneskuddet Moyka

Foto: Hildur Guðrún Ágústsdóttir
Etter en kritikerrost debut i 2019 fortsetter Moyka reisen i det elektroniske musikk-universet. I dag slippes singelen «Spaces», som første smakebit på en kommende EP.

21-årige Moyka har tidligere blitt sammenlignet med artister som Aurora, Highasakite og Susanne Sundfør. Med debut EP-en Circles viste Moyka at hun fortjener en plass blant de imponerende norske kvinnelige pop-artistene. I tillegg til en sterk vokal og mektige live-prestasjoner har hun etablert en svært fengende og mystisk sound. Den nye låta «Spaces» er intet unntak.

«Spaces» er en energisk og mørk låt om tapet av langvarig kjærlighet. Selv forklarer Moyka at «»Spaces» handler om at man bør la noen gå, men at man ikke helt klarer det siden de alltid er i tankene dine. All kjærligheten og omtanken man har forsvinner ikke over natten, det tar lang tid å prosessere det tapet.»

God norsk pop

Hun bruker stemmen som et instrument og er både sårbar og sterk, noe som speiler tematikken godt.

Monika Engseth, som er kvinnen bak artistnavnet Moyka, synger med dyp innlevelse og presisjon. Hun bruker stemmen som et instrument og er både sårbar og sterk, noe som speiler tematikken godt. Låtas største driver er helt klart synthesizerne som vokser rundt henne og lager et mystisk og nærmest hypnotisk lydbilde. «Spaces» har mange av elementene vi kjenner fra «typisk» norsk pop, og er kanskje ikke noe nytt og banebrytende, men helt klart verdt å sjekke ut!

Moyka imponerte stort under fjorårets Øyafestivalen i Tøyenparken, hvor hun i følge vår anmelder spilte bort regnet. Les mer om opptredenen her!

I kveld kan du oppleve Moyka på Verftet Online Music Festival kl 20. Vi gleder oss til å følge med på Moyka fremover!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*