Golden Core fikk veggene på Blå til å riste

Bilde for bruk i artikkel
Foto Ørjan H Kollstrøm
Sammen med sine venner i UMA og What The Five Finger Said To The Face holdt Golden Core stoner/doom fest på Blå 23. Mars. Det ble en hardtslående og fullstendig rå kveld for både band og publikum.

Vurdering

Golden Core på Blå 23.03.23 5/6Karakter 5

Golden Core har vært spydspissen av den nye generasjonen metal fra Oslo-området de siste årene og sammen med Eirik Waadeland (Ruun, Filthdigger, UMA++) baner de seg sakte men sikkert vei i det norske metallandskapet. Det har vært vanskelig å unngå å legge merke til denne gjengen de siste årene, og nå er det relativt klart at den norske metal-fremtiden er i meget trygge hender. Golden Core har nærmest blitt som et husband å regne på Blå. Bandet jobber med å fullføre sitt neste album, med estimert utgivelse i 2024.

UMA

UMA består av Ruun-gutta Eivind Ditleiv Molin (Ruun, Incohation) og Eirik Waadeland (Ruun, Filthdigger). Når bandet går på scenen i bar overkropp og sender lydbølgeangrep etter lydbølgeangrep gjennom ryggmargen til publikum er det som om rommet stopper opp. De som for sekunder siden stod og pratet høylytt blir som bergtatt og rives ut av sine egne liv og blir en dal UMA sitt univers. Eirik Waadeland blitt en figur du ikke kan unngå treffe på rundt på de forskjellige scenene i Oslo, og er en tvers igjennom fascinerende frontmann. Duoen skaper et massivt lydbilde, og det kan trygt sies at vi gleder oss til hva disse to kan skape sammen fremover. Fantastisk oppvarming!

Bilde for bruk i artikkel
Eirik Waadeland gjestet Golden Core på scenen. Foto Ørjan H Kollstrøm
Musikk gjennom marg og bein

De som har sett Golden Core live tidligere vet hva som nærmer seg når røkelsen og lysene tennes rundt MÓRI, bandets etter hvert kjente og kjære ikon. Mens duften sprer seg innover i lokalet leses et islandsk dikt opp gjennom høyttalerne før gutta hamrer løs med «Fimbultýr». Duoen bød på en god del låter fra 2019-albumet ved samme navn Fimbultýr, men bød også på «Dark Night» og «(The Devil Speaking) Last Explosion». Bandet hadde på forhånd lovet at de skulle spille en flunkende ny låt fra deres kommende album, Kosmos Brenner, og valget landet på bautaen «Tåkeheimen». Sangen dro tankene til både Black Sabbath og Led Zeppelin. Dette låter spennende.

Bilde for bruk i artikkel
Simen Jakobsen Harstad trakterer gitaren med stor innlevelse. Foto Ørjan H Kollstrøm
Gjestevokal fra Ruun

Eirik Waadeland gjestet også bandet på vokal på en låt. Det er ikke til å komme bort ifra at duoen også fungerer meget godt som en trio. Eirik sin tilstedeværelse på scenen gir en ekstra dimensjon til Golden Core – et fint krydder i det som i seg selv allerede er fantastisk.

Thor Sandal og Simen Jakobsen Harstad er blitt godt scenevante og de er samspilte som få andre. Selv om de kjempet med lydproblemer, som de ikke kan lastes for, så lot de seg ikke affektere av dette og halte i land en kveld som mange vil huske i lang tid. Ut ifra intensiteten på headbangingen i publikum så må man kunne anta at kvelden var magisk for de fleste som var i salen. Golden Core fortsetter på sin reise oppover den norske metal-stigen!

Bilde for bruk i artikkel
Golden Core med Eirik Waadeland. Foto: Ørjan H Kollstrøm

 • Intro
 • Fimbultýr
 • Runir Skal Rista
 • Dark Night
 • Hrafnaspá
 • Villist Vættir
 • Blóð
 • Tåkeheimen
 • Fáfnis bani
 • Buslubæn
 • Lite vet mennesket
 • Devil Speaking / Last Explotion
 • Baldrskviða

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*