Hanne Kolstø – E det berre mej

Foto: Anne Valeur
Hanne Kolstø er ute med album nummer ni i rekka. I tillegg til at hun har produsert sjøl og laget albumcoveret, er hun også snart aktuell med sin første roman. Snakk om produktiv dame!

Vurdering

Hanne Kolstø – E det berre meg 4 av 6Karakter 4

Fra Sykkylven har hun dialekten sin. Hvor hun har sin musikalske input fra, skal jeg ikke si helt sikkert, men det er vel ikke helt feil å si at musikken hennes ligger i synthpop-lendet. Albumet er for øvrig utgitt på Jansen Records.

Dialekten passer veldig godt til musikken, og tekstene kommer rett fra hjertet.

E det berre mej heter altså det foreløpig siste albumet i rekken, og det har blitt et riktig så fint album med tekster på klingende sunnmørsk. Dialekten passer veldig godt til musikken, og tekstene kommer rett fra hjertet.

«Ej gjerkje slik dei sei at ej skal /Ej brenn brue /det berre skjer / Ej ser og ser at det skjer at det skjer /Men hjertet mitt e fritt/Det kan banke heilt åleine,» synger hun på åpningslåten «Kom igjen.» Et spor som lar oss forstå at hun gjør ting på sin måte, samtidig som låten tar oss fint inn i låtuniverset til Kolstø.

Foto: Anne Valeur

En låt jeg har fått absolutt dilla på er «Ei gate i Monopol.» Det er en aldeles strålende – og fengende – elektro-/synthpoplåt om et brennhett kjærlighetsforhold: «Ej treng ikkje alkohol/Du og ej e lynol/løys mej sakte/løys mej.»

En låt jeg har fått absolutt dilla på er «Ei gate i Monopol.»

En annen fin låt er «Samme ka e sej.» Her hviskesynger Kolstø i gang nok en synth-perle. Teksten er lett pessimistisk om et forhold som det antagelig ikke blir noe av.

I det hele tatt er det niende albumet til Hanne Kolstø blitt ei riktig så fin pop-plate. «E det berre mej,» spør hun i tittellåta – platas siste låt. Neida, det er ikke bare deg, Hanne. Undertegnede liker albumet, og det kommer publikum helt sikkert til å gjøre også.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*