Hanne Kolstø på Revolver: Sjarmerende synthpop

Foto: Ådne Evjen
– Ej va redd ej skulle komme hit til Revolver og sei «E det berre mej?». Heldigvis vart det ikkje slik. Slik starter Hanne Kolstø dialogen med publikum på konserten denne fredagskvelden.

Vurdering

Hanne Kolstø på Revolver 5 av 6Karakter 5

Det passer bra, for det nye albumet til Kolstø heter E det berre mej, og konserten på Revolver er release-konsert for plata. Og nei, det er ikke bare Hanne Kolstø som er i konsertlokalet. Det er sånn bortimot fullt.

Og hva er vel mer naturlig enn å starte med «Kom igjen,» den første låten på den nye plata. Med et fint synth-tema og heftig bass åpner hun med «Ej gjerkje slik dei sei at ej skal /Ej brenn brue /det berre skjer .»

Kolstø er alene på scenen. Ikledd en fargerik fangedrakt ordner hun alt sjøl. Hun har med seg en elgitar og en akustisk gitar. I tillegg styrer hun musikken fra pedalbrettet og playback fra en kassettspiller.

Foto: Ådne Evjen
Innlevelse og sjarme

Hun forteller at hun har brukt lang tid på å finne den perfekte kassettspilleren, for som noen av oss vil huske, kassettspillere trekker ikke nødvendigvis i jevnt tempo.

Hanne Kolstø gir oss fin synthpop, og av og til stemninger som ligger litt mer i visepop-landskapet.

Hun avslører også sin hang til å handle billige synther på eBay. En av disse har hun med seg på konserten. Et lite, hendig brett som lager 80-tallslyder.

Hanne Kolstø gir oss fin synthpop, og av og til stemninger som ligger litt mer i visepop-landskapet. Det gjør hun med innlevelse, utstråling, sjarme og humor. En fin miks, spør du meg.

Det er flere fine låter på det nye albumet. Sånn som den herlige, spretne «Samme ka e sej.» Med lett discokomp får hun publikum til å bevege seg. Det er «ein sang om å kakle,» i følge Kolstø. Det kan minne om New Order på det mest poppige.

Foto: Ådne Evjen
Skeivt synthkomp

Så er det singelen «Gate i Monopol.» Den er rett og slett noe av det mest fengende som er laget av  norske artister på en stund. En låt som har et litt skeivt synthkomp. Det er faktisk såpass skeivt at hun må stemme gitaren litt «falskt» for å få det til å passe. Herlig sjarmerende!

«Meir» er den siste låten i det ordinære settet, men publikum er klare for meir og roper «meir av deg, meir av deg!»

Hun spiller  en «gammel» låt i form av «Meir,»  fra albumet Jue (2019). Det er den siste låten i det ordinære settet, men publikum er klar for meir og roper «meir av deg, meir av deg!» Da har selvsagt ikke Hanne Kolstø noe annet valg enn å høre på publikum.

To låter seinere er konserten over. Siste halvdel var bedre enn første halvdel, og som etter alle gode konserter står vi igjen med en følelse av at vi vil ha mer. Det er alltid et godt tegn.

For de som er så heldige at de får besøk av artisten fra Sykkylven er det bare å møte opp. Dere får en time med sjarmerende og fengende poplåter fra en artist med musikalsk sjarme og særpreg.

Foto: Ådne Evjen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*