Hertugen er tilbake…eller?

Foto: Ted Lindén / Promobilde

På fredag slapp Hans Erik Dyvik Husby, kjent som «Hank von Hell» eller «Hank von Helvete» sin første singel som soloartist, Bum to Bum. Dette er den første single fra albumet «Egomania» som slippes fredag 2. november.

Foto: Ted Lindén / Promobilde

I 2010 la den legendariske Hank Von Helvete Turboneger-hatten på hylla og sa han aldri skulle ta den på igjen. Vi mistet da et fyrverkeri av en frontmann (pun intended). Men så, 8 år senere skulle det altså skje, det mang en fan nesten ikke turte å håpe på, den ikoniske karakteren vendte tilbake. Dagen etter slippet av «Egomania» er det premiere på Hank von Hell sin solo-turné, «The Pretty Decent Tour». Per nå er det bare steder hos söta bror som er satt på listen.

«The bitch is back»

Jeg banner kanskje i Jugend-kirken nå, men jeg synes dette låter mer Turboneger enn det Turboneger selv har gjort de siste årene.

Det er nesten så jeg få lyst til å male meg i ansiktet igjen, når jeg ser musikkvideoen av den nye singlen. Her stiger hertugen frem, med sine kjente ansikts-kruseduller og en hvit stor flosshatt. En annen kjenning er også å se i denne videoen, nemlig den eneste ene, Steve-O, kjent fra bl. annet Jackass.

Jeg kjenner hårene reiser seg på armene når de første ordene fyller øregangene, dette er en stemme som har vært savnet. Man kan si som mangt om Hank Von Hell, men er det noe han mestrer, så er det rocken!

Det første som slår meg er at dette lyder ganske så Turboneger anno 2005, og jeg liker det.

Låten starter med en 80-talls poppet synth-intro, før tunge basstramp drar med seg noen sleazy gitarriff. Hvor bærer dette hen? Vanskelig å si, men så sparker det i gang med et godt, sleivet YEAH! Her er det ingen tvil – for å sitere låten: «The bitch is back». I ryggen til Hank står det 4 karer med musikkstil fra det gode, gamle 80-tallet, det høres. Her finner man gode basslinjer, kubjeller og fengende melodi. Det er mye pop i denne låten, men jeg synes at det er akkurat det den trenger. Den fengende melodien og den artige gitarplukkingen gjør at Hank slipper unna med den evige repeteringen av refrenget.

Jeg banner kanskje i Jugend-kirken nå, men jeg synes dette låter mer Turboneger enn det Turboneger selv har gjort de siste årene.

Så, er Hertugen tilbake? Ja, det synes jeg absolutt! Det blir spennende å høre hva som er på resten av «Egomania», når den kommer. Jeg gleder meg iallefall.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*