Himmelhøyt slipper ny EP og singel

Ep-en ”Alt Vi Har” er en samling av alle utgivelsene til Himmelhøyt de siste åra, inkludert den helt nye singelen Føkka som du.

Foto: Promobilde

Etter flere år med utvikling har Himmelhøyt funnet et uttrykk de kan kalle sitt eget. Det ambisiøse Oslo-bandet har sakte men sikkert lært hverandre å kjenne, både som mennesker, musikere, og som band. Ifølge Gitarist Oliver David Kimmel legger denne selvutforskelsen grunnlaget for en fullengder i 2019:

«Vi har brukt mye av tiden vår på å utvikle oss i riktig retning, det vil si at vi nå har brukt fem år på fem låter som ble til en EP, men som egentlig ikke var ment som en EP! Men for ordens skyld er denne EPen en samling, men også et tegn på at vi, med så forskjellig musikksmak innad bandet har kommet til enighet, og er nå klare for debutalbum!»

Motpoler

– Vi har brukt mye av tiden vår på å utvikle oss i riktig retning

I tillegg til å spille groove-orientert poprock med mye patos, operer Himmelhøyt også med et konsistent tekstunivers. I hver låt er det to personer, Lucas og Lena, som går igjen i hver låt. De to er hverandres rake motsetninger, og er vidt forskjellige både når det gjelder bakgrunn og livssyn. De kommer aldri til enighet om noe, utenom det faktum at de er hverandres «alt de aldri ville ha». Til tross for denne konstante konflikten klarer de to aldri å gi slipp på hverandre. Duoen er som magneter som både trekkes mot hverandre og skyves fra hverandre samtidig.

Føkka som du – EPens nye låt – handler naturligvis også om Lucas og Lena. I denne låten er utgangspunktet en krangel som lenge har liggende ulmende; en krangel av den typen som egentlig ikke handler om noen verdens ting. Raseriet tar overhånd, og all saklig diskusjon settes til side – plutselig handler det kun om å såre motparten og trykke på de knappene en vet gjør vondest.  Sannsynligvis (og dessverre) et scenario som mange vil kunne kjenne seg igjen i.

Bandet består av Audun Gjelstad Jakobsen (Vokal), Oliver David Kimmell (Gitar), Henrik Nagel Dahl (Gitar), John-Halvdan Halvorsen (Bass), og Håvard Lyngstad (Trommer).

Himmelhøyt på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*