Hoggormsafari – Hoggormsafari

Foto: Promobilde

Hoggormsafari er ute med sitt selvtitulerte debutalbum. Dette er rett-frem gladpunk/skatepunk på norsk (!) med en god dose poprock.

Vurdering

Hoggormsafari – S/T: 5/6Karakter 5

Hoggormsafari består av fire gutter i midten av 20-åra, bandet ble dannet i 2010 etter at de hadde spilt litt for mye «Rock Band» på Playstation. De hadde alle lik musikksmak og syntes at de burde ta skrittet opp fra kjelleren og danne et «ekte band».

Siden ingen av dem spilte noen instrumenter på den tiden ble læringskurven bratt og «learn as you go»-faktoren høy. Lydmessig er de er i samme gate som Pappasaft, Blomst og Blink 182.  Låtene har, i rett punk-stil, politiske og samfunnskritiske tekster.

 

Hjertesaker og hardcore sofa

Ikke alt er statements med en dypere mening. Et eksempel på det motsatte er «Sofaen vår», en låt jeg lo godt av og som ga meg lyst til å gi sofaen min en klem!

Klimakampen er en hjertesak for gutta, hvilket kommer tydelig frem i låten «Det ingen vil se». Demoen til denne låten havnet på Topp 10 av over 250 innsendt bidrag under «Etter Oss» sin klimalåt-konkurranse tidligere i år.

«Haiti» er også en låt med meningers mot, da den er en rimelig klar kommentar til skandalen rundt veldedighetsarbeidet på Haiti i 2010. En av mine favoritter er «Obsternazi» som handler om «alles kjære kommentarfelt-helter». Den har god driv og en tekst som får en til å dra godt på smilebåndet.

Ikke alt er statements med en dypere mening. Et eksempel på det motsatte er «Sofaen vår», en låt jeg lo godt av og som ga meg lyst til å gi sofaen min en klem!

«Det er ingen som har opplevd mer enn sofaen vår, den har fått så mye juling gjennom alle år, brekt bein og armer mange ganger, pult i stykker, lappet sammen, sofaen vår er faen meg hardcore».

I god tradisjon

Dette er en skikkelig godbit av ei skive, som varmer godt på tampen av sommeren.

At de har hentet inspirasjon fra andre band merkes ekstra godt på «Velkommen til Bergen» som lyder som tidlig Oslo Ess. Ifølge bandet selv var det også Oslo Ess som var grunnen til at de valgte å skrive tekstene på norsk.

Lydbildet er ganske likt over hele albumet, det er godt trøkk, raske takter med fokus på gode trommer og enkle gitarriff. Det er litt «Happy-Go-Lucky»-feeling, med høy allsang-faktor. Tekstene er ikke sjelegranskende dype, men de kommer med en mening og kommentar til tiden vi lever i.

Det er ikke noe opprivende og revolusjonerende her, og Hoggormsafari jobber ut fra samme oppskrift som flere band før seg. Men hvorfor skal man tukle med noen som allerede fungerer? Det enkle er ofte det beste! Dette er en skikkelig godbit av ei skive, som varmer godt på tampen av sommeren.

Det blir også slippfest på Vaterland i hovedstaden lørdag 6. september. Møt opp!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*