Horrorshow på Vulkan med Ice Nine Kills

Ice Nine Kills @ Vulkan Arena 2023. Foto: Willy Larsen.
Ice Nine Kills kunne endelig fremføre sitt «noe spesielle» sceneshow også her til lands torsdag 4.mai. Det ble en skrekkblandet opplevelse for alle som hadde tatt turen til et utsolgt Vulkan Arena.

Det amerikanske bandet fra Boston spiller metalcore (eller «theatricore» som de selv kategoriserer seg som) med tunge referanser til horror-inspirerte temaer og slasherfilmer.

Skynd @ Vulkan Arena 2023. Foto: Willy Larsen.

Med seg som special guest hadde de passende nok Skynd. Electro/Industrial artisten fra Australia spilte senest i Oslo i fjor, og deler en lignende musikalsk tematikk som hovedbandet, med sin såkalte «true crime»-musikk. Sceneperformance-messig befinner dog de to artistene seg i vidt forskjellige ender av spekteret.

Lansdowne @ Vulkan Arena 2023. Foto: Willy Larsen.

Metal-gutta i amerikanske Lansdowne startet kvelden, og leverte et kort og greit oppvarmingssett, men sammenlignet med kveldens to andre band ble de ganske så anonyme.

Ice Nine Kills @ Vulkan Arena 2023. Foto: Willy Larsen.
Wurst Vacation-turneen

Den europeiske Wurst Vacation-turneen skulle opprinnelig sparkes i gang tidligere i vinter, men har blitt utsatt et par måneder.

Det er tydelig at denne turneen vanligvis er spillt på litt større scener enn Vulkan Arena, og det var tidvis ganske fullt og kaotisk på scenen når hovedbandet, bestående av seks mann, får besøk av ymse horror-inspirerte psykopater med kniver, økser, motorsager og andre våpen som halshugger og dreper sine ofre på scenen.

Ice Nine Kills @ Vulkan Arena 2023. Foto: Willy Larsen.

Musikkmessig fremstår Ice Nine Kills et helt gjennomsnittlig metalcore band, men som blodtørstige showmenn er de fremragende, og frontmann Spencer Charnas står frem som en «raving lunatic» på scenen. Hva som er viktigst av musikken og sceneshowet kan nok være litt vanskelig å definere, men totalpakka gjorde hvert fall susen og gjorde dette til en høyst minneverdig kveld.

Alle foto: Willy Larsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*