Hvem er egentlig BLEKK?

Foto: Pressebilde
 «– I disse tider deler artister alt og jeg føler at mye av mystikken forsvinner, så jeg ville gjøre det motsatte». 

29. oktober 2021 dukka en video opp på YLTVs YouTube-kanal med tittelen «BLEKK | «Mellomspill»-freestyle». I kjent YLTV: Freestyle-stil står det en artist foran et lysende YLTV-neonskilt, men dette er ikke et ekte menneske, men en animert, tatovert skikkelse med solbriller. Kommentarene gikk mye ut på undring om hva dette var for noe. Hvem gjemmer seg bak denne animerte hovedpersonen i novelle-albumet Blågrå. Teoriene har vært mange, men hvem er egentlig BLEKK?

Se YLTV: Freestyle med BLEKK her:
[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/fJvKpla2HnU» title=»YouTube video player» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

«- Fokuset skal være musikken og historien, ikke meg som artist.» – BLEKK

Novelle i musikkform

Blågrå er en oppdiktet historie fra start til slutt, men er inspirert av virkelige hendelser som BLEKK har fått skildret av en person i hans omgangskrets.

Blågrå er en novelle fortalt gjennom musikk. «Historien om en yrkeskriminell far og hvordan livet som forelder utfordrer livsstilen hans». Vi får høre om hovedpersonen, kjæresten hans, «Kompis» og datteren Stella. En kronologisk fortelling som utspiller seg over noen få dager, men som utfylles med tilbakeblikk fra karakterenes liv. Blågrå er en oppdiktet historie fra start til slutt, men er inspirert av virkelige hendelser som BLEKK har fått skildret av en person i hans omgangskrets.

Pressebilde

«– For meg er helheten viktig. Ettersom at Blågrå ikke handler om meg, er det naturlig at det ikke er meg man ser i det visuelle.» – BLEKK

Tekstene på Blågrå  er konkrete med innslag av poesi, med et tydelig avtrykk i sosialrealismens landskap. Det er lett å definere sjangeren BLEKK opererer i, men det er også hentet inspirasjon fra norske samtidsforfattere, og han benytter seg av litterære trekk for å skape visuelle bilder og følelsen av å «være der». Blågrå er rett og slett Norges første hip-hop novelle-album som er skrevet og produsert av BLEKK, Carl Christian Hagen Tenvik (DJ Chali) har vært medprodusent og A&R, Øystein Rånes har mixet, og Martin Ankelius har mastret prosjektet.

I dag er Blågrå tilgjengelig på alle strømmetjenester. Hør den på Spotify:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*