Hvor var du da Golden Core spilte på Parkteatret?

Golden Core @ Parkteatret 24.02.2024 Foto: Ørjan H Kollstrøm

Vurdering

Golden Core på Parkteatret 6 av 6Karakter 6
Hva var det egentlig man kunne vente seg da guttene i Golden Core inviterte til 10-årsjubileums-feiring på Parkteatret? Alt lå til rette for en riktlig så god kveld, men for samtlige i lokalet vil denne kvelden bli husket i lang, lang tid. Kvelden ble så mye mer enn vi kunne ane. Dette ble en av de kveldene som vi var der vil snakke om om både ti og tjue år.

Jeg hadde allerede blitt lovet at noe spesielt var på gang denne kvelden, og bandet som nettopp ga ut det fantastiske tredjealbumet Kosmos Brenner leverte til mer enn bestått. Der Simen Jakobsen Harstad (gitar og tangenter) og Johannes Thor Sandal (vokal og trommer) tidligere har holdt fortet alene ble de nå flankert av dyktige Anitra Beatrice Meyer på vokal, Andreea-Maria Dumitrel på fele, Eirik Waadeland på vokal og gitar og Elias Wallumrød på gitar og tangenter.

Sorthvitt bilde av Golden Core på Parkteatret
Anitra Beatrice Meyer, Simen Jakobsen Harstad og Eirik Waadeland på Parkteatret 24.02.2024 Foto: Ørjan H Kollstrøm
Mesterlig orkestrert

Det er bare å håpe at denne gjengen vil gjøre flere musikalske krumspring sammen i årene som kommer!

Det denne gjengen leverte på lørdagskvelden var rett og slett fabelaktig – her snakker vi bestanddeler i en helhet som alle komplimenterer hverandre, og som så helt tydelig trives i hverandres selskap. Det er bare å håpe at denne gjengen vil gjøre flere musikalske krumspring sammen i årene som kommer!

De første minuttene på scenen var duoen alene, men i løpet av konserten kom og gikk gjesteartistene som perfekte deler i kveldens tannhjul. Golden Core startet med «Buslubæn», før det gikk slag i slag med låter fra det nye albumet. De nye låtene var mesterlig orkestrert og var perfekte i liveformatet. De mer atmosfæriske intermessoene fungerte som små magiske drypp mellom de de andre illsinte låtene, men alt ble levert med varme smil og en iver over å være samlet.

Sorthvitt bilde av Golden Core på Parkteatret
Elias Wallumrød, Anitra Beatrice Meyer, Simen Jakobsen Harstad og Johannes Thor Sandal på Parkteatret 24.02.2024 Foto: Ørjan H Kollstrøm
Bedre og bedre

Jeg har hatt gleden av å se Golden Core live noen ganger nå, og de har alltid overrasket positivt med å bli bedre og bedre for hver gang. Denne gangen toppet de det hele på mesterlig vis, og jeg er meget spent på hvor reisen med dette bandet vil ta oss rundt neste sving.

Setliste:

Buslubæn

Ár vara alda

Ginnungagap

Þorn af akri

Kosmos Brenner

Fimbultýr

Runir skal Rista

De Dødes Hær

Sól Valtíva

Tåkeheimen

Sól Varp Sunnan

Dark night

Villist Vættir

BLÓÐ

Hrafnaspá

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*