I believe in MAGICK, MAGICK TOUCH !

Foto: Øyvind Toft
Fredag 2. oktober spilte Magick Touch og supportbandet Electric High på USF Verftet i Bergen.

I et halvt år, med nødvendige restriksjoner og smittevernregler har denne korona-pandemien dessverre gjort det umulig for arrangører å arrangere konserter.

Savnet etter en skikkelig konsertopplevelse er stor, både for lyd / lysteknikere, musikere og publikum. Med en begrensning på max 200 personer skulle de fremmøtte endelig få oppleve en skikkelig live rockekonsert igjen, selv om vi måtte sitte. Arrangøren USF Verftet har tilpasset seg Covid-19 situasjonen på en meget god måte, og arrangerte en vellykket og trivelig konsert denne fredagen. Gjeldende smittevernregler ble overholdt og påpasset på en trygg og sikker måte, slik at publikum fikk en så hyggelig kveld som mulig.

Nykommere på Bergen-scenen

De gikk rett i strupen på publikum med sine energiske skrik og eletriske utstråling.

Oppvarmingsbandet for kvelden var det forholdsvis nystartede Bergens-baserte rockebandet Electric High, bestående av medlemmer fra Sahg, Faith Circus og Emmerhoff & The Melancholy Babies.

De er et rockeband som ganske uvanlig opererer med 2 vokalister, noe som funket som bare juling. Begge vokalistene oste av energi og spilleglede og viste stemmeprakt fra øverste hylle. De gikk rett i strupen på publikum med sine energiske skrik og eletriske utstråling.  Sammen med et stødig komp og en dyktig gitarist fikk de ladet opp publikum med sine gode, gnistrende og tøffe låter. Et meget spennende og tøft band jeg gleder meg til å se flere ganger i fremtiden.

Electric High – Foto: Øyvind Toft
Powertrio med ærlig og ekte rock’n’roll / hardrock

Det er komplett umulig å ikke få fot av deres velkomponerte, tøffe og fengende låter.

Scenen var usedvanlig godt og gjennomtenkt lyssatt denne kvelden, med mye mer bruk av hvitt lys enn jeg vanligvis opplever på lignende konserter.Det hvite lyset var strategisk plassert og rettet mot artistene slik at publikum så både trommisen og de fremme på scenen mye bedre. Etter litt omrigging var det klart for kveldens hovedattraksjon.

Når pandemien for alvor traff oss for ca et halvt år siden, var de på slutten av en Europaturne, og måtte avlyse de siste spillejobbene i Tyskland, avbryte turneen og reise hjem igjen. At de nå var enda mer spillesugne enn vanlig var ikke så vanskelig å forstå og merke.

De slapp sitt tredje album «Heads Have Got to Rock`n Roll» i sommer, forøvrig kanskje deres beste album til nå, etter min mening. Inspirert av bl.a. god, gammel 70-80 talls hardrock har de siden starten for ca. 5 år siden utviklet en helt egen sound som matcher bandet og låtene perfekt. Det er komplett umulig å ikke få fot av deres velkomponerte, tøffe og fengende låter.

Magick Touch – Foto: Øyvind Toft
Unik og magisk stemning – som alltid

En unik og minneverdig affære de fremmøtte aldri kommer til å glemme.

Gutta i bandet er dessuten meget dyktige musikere som tilsynelatende elsker å stå på en scene. Det var omtrent ikke et feilskjær å spore under konserten. Kompet var tight, tempoet perfekt, samtlige gitarsoloer ble nailet og vokalprestasjonen ligeså. Det hele hørtes omtrent helt likt ut som på albumene.

Set-listen bestod av en herlig mix av låter fra de 3 albumene de til nå har utgitt.

Et storfornøyd, begeistret og engasjert sittende publikum hadde ikke nubbesjans til å unngå å la seg seg rive med. Men istedenfor å gi totalt flatt faen i smittevernregler og storme i flokk frem til scenekanten å headbange, slik en er vant til på lignende konserter, ble de kreative og bestemte seg for å ta den gode gamle bølgen istedenfor, noe som førte til enda bedre stemning i salen. Når i tillegg lyden var så utrolig god og velbalansert som den var denne kvelden, ble den totale konsertopplevelsen en unik og minneverdig affære de fremmøtte aldri kommer til å glemme.

Jeg ble rørt, magisk rørt.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*