Imponerende Zara Larsson på Neon Festival

Mobilfoto: Ivar Rømo
Svenske Zara Larsson stilte med et større ensemble av både musikere, korister og dansere på den ungdommelige festivalen Neon i Trondheim lørdag kveld. Hun leverte et forrykende show, og med god hjelp av publikum i et antall på minst 18 000 ble det skapt konsertmagi.

Vurdering

Zara Larsson på Neon Festival 6/6Karakter 6

Zara Larsson åpenbarte seg fra området bak slagverket og startet med den siste singelen sin fra 2023, «Can’t tame her.» Dette er en up-tempo-låt som er svært fengende. Kort og greit en låt som egner seg veldig godt som åpning av konserten.

Publikum var med på notene helt fra åpningsfasen

Dansingen var på plass fra første stund, og Larsson viste at hun klarer å være synkron i bevegelsene med danserne, også samtidig som hun synger.

Publikum var med på notene helt fra åpningsfasen og responderte noe helt enormt til artisten.

Mobilfoto: Ivar Rømo
Publikumskontakt

Zara Larsson fortsatte med «I would like.» Etter den låten sa hun hei til publikum og snakket litt. I tillegg ville hun nå ha allsang. På den neste sangen, «Ruin my life» fikk hun det så det holdt. Artisten kvitterte så med en av sine største hits, «Ain’t my fault», en låt som skapte en ellevill stemning ute på arenaen. Denne arenaen var nå så fullsatt at folk fulgte konserten fra langt bak på festivalområdet.

Artisten kvitterte så med en av sine største hits, «Ain’t my fault», en låt som skapte en ellevill stemning ute på arenaen

En av de neste sangene hadde en rolig åpning på piano, «Talk about love.» Denne er fra hennes siste album og er der en duett med den amerikanske rapperen Young Thug. Det var ingen rapper der, og hun ville i løpet av sangen ha med publikum på litt allsang av typen «Yeah Yeah Yeah», og publiken var med. Etter denne endret hun litt på posisjoneringen sin. Under låten «Need Someone» sto hun oppe på podiet alene med koristene.

Jeg vil si litt om bevegelsene hennes på scenen. I første del av konserten foregikk dansingen og kontakten med publikum mye på høyre side sett fra publikum. Jeg lurte litt på om hun hadde glemt oss til venstre, men det rettet seg utover i opptredenen. Da kom hun også over på vår side og etablerte en relasjon med publikum der. I det hele tatt var hun denne kvelden god på å bry seg om tilhørerne sine. Folk sa til meg etter konserten at de kjente på at hun ga noe personlig til publikum.

Mobilfoto: Ivar Rømo
Rungende allsang

Dette var en viktig del av konserten helt fra startfasen av. Det tok seg imidlertid enda mer opp etter hvert. På ABBA-låten «Lay All Your Love On Me» sto nærmest alle i den fremre delen av med hendene i været og sang med. Noe av det samme skjedde på sangen «Words.» Etter det fikk vi høre at vi var en «fantastisk publik.»

Det er sikkert noe i både tekst og melodi som virkelig får «batteriene» til å tennes i det unge publikummet

Det er ingen vits i at jeg gjentar meg selv. Publikums sang var der på låt etter låt. Jeg forundret meg faktisk over hvor mange tusen som kunne disse engelske tekstene. Det er klart at det her ligger mye fengende og appellerende i refrengene på sangene hennes. Det er sikkert noe i både tekst og melodi som virkelig får «batteriene» til å tennes i det unge publikummet.

Hun hadde naturligvis spilt flere av hitsene sine tidligere i konserten. men nå avsluttet hun med den første hit-singelen sin fra 2008, «Uncover» og fortsatte med «Never Forget You» før hun avsluttet med storhiten «Lush Life.»

Mobilfoto: Ivar Rømo
Magisk konsert

Det som skapte denne store live-opptredenen, var kanskje flere ting. For det første er det ikke vanlig at norske artister har med dansere og i tillegg selv danser med disse. Blant de amerikanske er ikke dette noe ukjent fenomen, men det er langt imellom jeg ser dette på norske scener. Det fenger og gir en egen nerve i opptredenen.

Som vokalist er Zara Larsson stor, og stemmebruken er en av hennes store styrker

Som vokalist er Zara Larsson stor, og stemmebruken er en av hennes store styrker. Hun brukte den på ulik type musikk i løpet av kvelden. Ellers så skal du ha rimelig god kondisjon for ikke å bli for andpusten til å synge av all dansingen, bevegelsene og løpingen der oppe.

På scenen var det lys og koloristiske visuelle effekter. Ellers var det naturligvis en kameraproduksjon under hele konserten. Dette er ikke noe spesielt for denne konserten, men det ble en fin total ramme.

Mobilfoto: Ivar Rømo
Catchy hits

Repertoaret hennes består også av en del virkelig catchy hits. Disse har en temmelig stor appell til unge publikummere. De fungerer også enormt i forhold til både dans og allsang. I kritikerkorpset er entusiasmen imidlertid en del lavere. Der går det på at hun ikke har staket ut noen kurs i forhold til hva hun vil med musikken. Hun beskyldes også for å ha for mange halvbra sanger. I en utenlandsk anmeldelse skrev de at hun minnet om en vakker beholder uten innhold. Ok, men det har ikke noe med denne live-opptredenen å gjøre, og det er ikke med i min vurdering.

Både været og publikums enorme entusiasme var i høy grad med på å skape kvelden

Både været og publikums enorme entusiasme var i høy grad med på å skape kvelden. Dette er ikke til noen forringelse av artistens prestasjon eller repertoar. Det er som kjent en kjepphest for meg at en konsert skapes av en slag symbiose mellom publikum og artist. Dette mener jeg også skjedde i går kveld. Artisten startet, og så kom publikum og løftet henne frem gjennom hele konserten.

Zara Larsson ga også en del personlig tilbake til sine fans, og hun viste at hun ville underholde for dem. Hun hadde nok også en fordel av at hun selv er sånn omtrent jevnaldrende med publikum. Det unge publikummet er hennes fan-gruppe, og magien ble etablert på en fin måte denne lørdagskvelden.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*