Neon Festival: Artister og folkeliv på fredag

Undergrunn. Mobilfoto: Ivar Rømo
Det er både ei ny, kjempestor scene, 16 utsalgssteder for mat og en øltank på 24 000 liter som har ventet på det ungdommelige publikummet. Neon Festival arrangeres på EC Dahls-tomta i Trondheim som ligger nær Lade. Målgruppen for publikum er alle de i begynnelsen av 20-årene, og dem var det rimelig mange av.

Jeg ønsker nå å få med litt av det andre som skjedde på festivalen fredag kveld. Det var flere artister som gjorde det godt her, til dels veldig bra.

Undergrunn fikk både ellevill applaus, utallige hender i været og rungende allsang

Undergrunn

Her fikk vi kveldens store helter. Publikumsresponsen var enorm, og Undergrunn fikk både ellevill applaus, utallige hender i været og rungende allsang. Stilen er i kategoriene rap og hip hop. De fikk Spellemannsprisen for årets gjennombrudd i 2022. Dette var ingenting annet enn en knallsuksess!

Mobilfoto: Ivar Rømo
Mimi Webb

Dette er en 22-årig britisk jente. Hun har hatt plasseringer i Storbritannia i det øvre sjiktet av hitlistene. Ellers har hun turnert både i Nord-Amerika, Australia og New Zealand. Dette har både vært oppvarmingsjobber og egne konserter. Hun opptrådte også på platiniumjubiléet til Dronning Elizabeth.

Hun har hatt plasseringer i Storbritannia i det øvre sjiktet av hitlistene

Hun var dreven på scenen til tross for sin unge alder, men hun har som sagt vært litt «rundt omkring.» Hun har definitivt sine fans i Trondheim også. De unge ropte og jublet, var med på allsang og veivet taktfast med hendene i været til rytmen i musikken.

Mimi Webb har gitt ut et album, Amelia, en EP og noen singler.

Mobilfoto: Ivar Rømo
James Bay

Han kunne høres ut som en rocker helt i begynnelsen, men han er ikke helt det

Dette er også en musiker fra de britiske øyer. Han kunne høres ut som en rocker helt i begynnelsen, men han er ikke helt det. Han ligger i sjangrene, folkrock, rock, pop og americana.

De rolige sangene hans er kanskje de mest kjente. Jeg tenker for eksempel på «Let It Go.» Han har gitt ut tre album og har toppet de britiske albumlistene. Trondheimspublikummet tok godt imot ham.

Mobilfoto: Ivar Rømo
Alan Walker

Kvelden ble avsluttet med en DJ. Alan Walker kom inn som erstatter for skotske Lewis Capaldi. Det ble som ventet en elektronisk konsert hvor sterk rytmikk og mikset musikk ble kjørt sammen med mange hitlåter. Her fikk vi blant annet både «Dans på bordet», en ABBA-låt og en for anledningen sang av nevnte Lewis Capaldi.

Det ble som ventet en elektronisk konsert hvor sterk rytmikk og mikset musikk ble kjørt sammen med mange hitlåter

For meg som helst ønsker musikk skapt på scenen, var ikke dette det optimale. Her var alt ferdig programmert. Men det er ikke poenget her. Dette skal fungere som full fest med høy partyfaktor. Folk huiet, hoppet og danset. Jeg fant det mest tilrådelig å komme meg bort fra området helt foran scenen. Festdeltakere deiset inni meg med full kraft, og jeg holdt på å gå i bakken.

I tillegg til musikken fikk vi også lys, røyk, pyro og muligens noe fyrverkeri på slutten. Det så ikke jeg, for jeg måtte dra. Allsangen fra publikum hørte jeg imidlertid helt oppe på bussholdeplassen et godt stykke unna arenaen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*