Inferno 2023: Danske Afsky stod for den lengste køen på Inferno

Foto: Hans Martin Høydahl
Dag 4 av Inferno Metal Festival 2023 var krydret med blant andre Abbath, Urgehal og Uada. Det som var en meget variert dag, ble sparket i gang av Urgehal på Rockefeller før danske Afsky inntok scenen på John Dee. En lang kø og fullsatt sal vitnet om et band som var både høyt aktet og høyt ønsket.

Vurdering

Afsky på Inferno 5/6Karakter 5

Danske Afsky er enmannsprosjektet til Ole Luk, som tidligere var en del av Solbrud. Afsky byr på atmosfærisk black metal ispedd melankoli og sorg.

Bandet hadde sin oppstart i 2015, og og har gitt ut tre album. Disse er Sorg fra 2018, kritikerroste Ofte Jeg Drømmer Mig Død fra 2020 og Om hundrede år som ble gitt ut 15. mars i år. En gjenganger i Afskys diskografi er bruken av kunstverk som coverart; deriblant verker av Henry Wallis og H.A.Bredekilde,

Forhelvede

Det var kø til John Dee 45 minutter før konsertstart.

Afsky har vært på en lengre turné med UADA og hadde avslutningskonsert på årets Inferno som første band ut på John Dee på Søndag. Det var kø til John Dee 45 minutter før konsertstart og salen ble fullstappet av fans, og flere som hadde fulgt bandet på flere av stoppene på turneen. Ole oppsumerte det hele ganske så treffende med ett kort dansk ord; «Forhelvede, Inferno!»

Afsky på Inferno 2023. Foto: Ørjan Henroti Kollstrøm
«Al den skjønhet, vi går glipp af, fordi vi skal dø!»

Det er nettopp det Afsky byr på: en skjønnhet i det depressive tekstuniverset som nesten må oppleves for å forstås.

Det er nettopp det Afsky byr på: en skjønnhet i det depressive tekstuniverset som nesten må oppleves for å forstås. På scenen er det aldri lenge mellom smilene som deles mellom Ole og publikum.

Det aggressive lydbildet med heftige trommer og snerrende gitarer avløses ofte av atmosfæriske øyeblikk som bidrar til en helhetlig opplevelse som man ønsker at skal vare natten gjennom.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/6lv6a2BFgb8MeCtGXbOxfg?utm_source=generator» width=»100%» height=»352″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Ønskes tilbake

Afsky briljerer samtidig som konserten føles både nær og kraftfull.

Afsky briljerer samtidig som konserten føles både nær og kraftfull. Det 45 minutter lange settet ender så altfor fort, og det er ingen tvil om at Oslo-publikummet ønsker Afsky tilbake fortere enn svint.

Slik planene for Søndagen var lagt opp, så må man kunne innvende at Afsky hadde fortjent en noe senere konsertstart, og hvem vet, kanskje de ville gjort seg på Rockefeller-scenen, selv om noe av nærheten naturligvis blir borte på den store scenen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*