Inferno 2023 – Uada med solid oppvisning

Infernofestivalen er over for denne gang, og på dag 4 var blant andre Abbath, Urgehal og Afsky på plakaten. Uada spilte på hovedscenen kl 19.30 foran en sal fylt av fans og nysgjerrige. Amerikanerne leverte upåklagelig, men flere i salen stod fortsatt og ønsket seg mer av alt.

Vurdering

Uada på Inferno 4/6Karakter 4
Formidabel karriereutvikling

Siden de ble dannet i 2014, har Uada sin karriereutvikling vært formidabel. Amerikanerne ga i alle stillhet ut debutalbumet Devoid of Light i 2016, og ryktet om den klassiske melodiske svartmetallen deres som var proppfull av kraft, sjel og dramatikk skapte de straks et navn langt utenfor USA sine grenser.

Uada spilte uten unødvendige distraksjoner. Foto: Hans Martin Høydahl
Djinn til himmels

De leverer ganske tilgjengelig svartmetall, men skaper samtidig kraft og villskap, og det de gjør best er tempo og voldsomhet.

I 2016 kom Cult of a Dying Sun, der håndverket ble ytterligere perfeksjonert. Konsertene deres høstet like mye anerkjennelse som albumene. I 2020 tok Uada sitt foreløpig siste steg opp på metallhimmelen med Djinn.

Uada spilte gjennom seks av sine låter i løpet av den tilmålte timen de hadde til rådighet på Rockefeller-scenen. Alle unødvendige distraksjoner var fjernet, og alt skulle handle om bandet og intensiteten deres. De leverer ganske tilgjengelig svartmetall, men skaper samtidig kraft og villskap, og det de gjør best er tempo og voldsomhet.

Uada forble i mørket. Foto: Hans Martin Høydahl
Grei skuring

Selv om det absolutt ikke var noe å utsette på forestillingen, så stod undertegnede igjen og ønsket mer av alt.

Selv om det absolutt ikke var noe å utsette på forestillingen, så stod undertegnede igjen og ønsket mer av alt. Der lyden var upåklagelig på gulvet, var den mer vrien i høyden. Der intensiteten var til stede, så var den liksom ikke nok. Der Uada beviselig var til stede på scenen, så manglet liksom magien i visjonen av Uada denne gangen.

Etter å ha opplevd Gaerea på John Dee dagen i forveien, så forsvant Uada dessverre litt inn i skyggelandskapet.

  • Djinn
  • The Great Mirage
  • In The Absence of Matter
  • Retraversing the Void
  • Cult of a Dying Sun
  • Black Autumn, White Spring

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/49HO5gfYzIFE1RKir0aSfA?utm_source=generator» width=»100%» height=»352″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*