Intervju med The Chanterelles

The Chanterelles - Foto: Willy Larsen
Western-rock bandet The Chanterelles stakk nylig innom vårt studio i Oslo for en liten prat og en kjapp fotoshoot.

The Chanterelles fra Tønsberg består av Eirin Borchgrevink på vokal, Telma Bergan på bass og koring, Noah Visted på gitar og koring, Herman Thorsen på gitar, og Jonah Vangen på trommer og keys.

Tross medlemmenes unge alder (hhv. 19 og 20 år) har de allerede bl.a. rukket å gi ut et album, Flowers Near the Hedgerow (2021), og nå nylig et par singler i år («Betty» og «Lay It On Me»). Enda en singel, samt en EP, er også rett rundt hjørnet, og planen er å lansere et nytt album i løpet av året, dersom tiden og økonomien strekker til.

Tre av medlemmene startet The Chanterelles som del av en musikkoppgave på ungdomsskolen i 2019, og bandet har deretter holdt det gående med et par utskiftinger på mannskapssiden, med Telma og Jonah som de nyeste tilskuddene. Det meste av tekstene til bandet skrives av Eirin og Noah, med enkelte bidrag fra Jonah.

The Chanterelles - Foto: Willy Larsen
The Chanterelles – Foto: Willy Larsen
50- og 60-tallet er en viktig inspirasjon

Bandnavnet er en homage til de gamle bandene fra 60-tallet, og medlemmene ønsker å gjenskape følelsen av musikk fra denne perioden.

Med bakgrunn fra musikkmiljøet Haugarock i Tønsberg, spiller de en kombinasjon av alternativ retro og vintage rock og americana, samt mer moderne musikk med inspirasjon fra flere ulike sjangere. Spesielt er 50- & 60-tallet en viktig inspirasjon for bandet. Medlemmene tilskriver øvingslokalet Haugarock mye av æren for at det er et godt bandmiljø for ungdom i Tønsberg.

— Jeg føler musikklivet i Tønsberg har bare Haugarock å takke egentlig. Hvis ikke Haugarock hadde eksistert, så hadde det ikke eksistert i nærheten så mange band som det gjør, forteller Herman.

Bandnavnet er en homage til de gamle bandene fra 60-tallet, og medlemmene ønsker å gjenskape følelsen av musikk fra denne perioden. Jonah mener at de på mange måter blir litt som en motpart til den store punk/metal-bølgen blant unge band i Tønsberg de siste årene. Det falt seg naturlig for gruppa å skille seg litt ut fra den store massen av metalband, ikke for å være kontrære, men fordi de fant en fellesnevner hos alle medlemmene som selv likte disse nostalgiske musikksjangerene. Som de sier: «Selv om vi liker gimmicker og klisjeer i musikken, så er vi ikke et gimmickband sånn sett. Vi har ikke tatt en stil og prøvd å ta den, men det funka i det miljøet vi var i.»

Bandet synes altså det er gøy å legge inn litt klisjeer i musikken sin, men at også selve estetikken i musikken er viktig.

— Det viktige er at vi har det gøy med den musikken vi lager, være seg western eller retropop, utdyper de.

På utkikk etter label

Både når det gjelder EP-en og albumet som kommer, så har vi jo hatt en visjon bak når vi skapte det, og vi tar dette veldig seriøst, forteller The Chanterelles.

Bandet føler nå at de har kommet frem til en kollektiv enighet om hva de ønsker å få frem i musikken sin, og som et uavhengig band har de tilnærmet fri tøyler. Samtidig er de alltid på utkikk etter et label som kan hjelpe de litt på veien videre. Det er ikke bare lett å gjøre alt selv heller som de sier.

Bandet hadde bl.a. releasekonserter i forbindelse med albumslippet i 2021, men det skjedde ikke så mye mer rundt bandet som en direkte konsekvens av debutalbumet. Musikken deres utvikler seg hele tiden, og hadde de gitt ut 2021-albumet idag ville det blitt et helt annet album ifølge dem selv.

— Sjanger er ikke så viktig, sålenge det er musikk vi er fornøyd med og syns er kult. Samtidig må det balanseres slik at det henger sammen! Både når det gjelder EP-en og albumet som kommer, så har vi jo hatt en visjon bak når vi skapte det, og vi tar dette veldig seriøst, forteller The Chanterelles.

Mesteparten av låtene på det kommende albumet ble spilt inn i Sverige, og bandmedlemmene er entusiastiske når det gjelder sine kommende utgivelser. Etter et friår skal flere i bandet, etter planen, begynne å studere til høsten, så det blir spennende å se hva de får til mot sommeren og videre fremover.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*