Joddski, relevant?

Joddski er i aller høyeste grad relevant. Kanskje først og fremst med den nye boka Full sirkel, en bok som visstnok gir mannen i gata et godt bilde av hip-hop historien. Men han har også en ny singel med tittelen Relevant.

Joddski har vært med å forme hip-hop i Norge over lang tid. Helt fra starten faktisk. Da blir det naturlig å ha et samarbeid med noen som har tilsvarende pondus i gamet. Denne gangen er det South Central Cartel, en west coast g-funk gruppe fra statene som har levert varer siden starten av 90-tallet.

At man av og til kan få til et slikt samarbeid mellom ulike ræppkulturer er i seg selv stas nok, men dette er enda litt mer enn det. Det vokale samarbeidet fungerer i aller høyeste grad. Joddski kan å ræppe på engelsk, men holder seg til norsk, og det hele passer veldig bra sammen. Hooket svinger som et helvete. Der mangelen kommer er dessverre i beaten. Alt i alt er det en ganske standard beat for en Joddski låt, men den er litt vel hard. Og da mener jeg ikke at den er gangsta, men kjølig og flat.

Det virker på ingen måte som om Joddski er ferdig med sine bidrag i musikken og vi skal nok ikke ta boktittelen hans alt for bokstavelig. Alt i alt en bra låt, men det er mulig boka er en bedre anbefaling.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*