Jon Bellion imponerer på Rockefeller

Jon Bellion på Rockefeller - Foto: Johannes Andersen
En uredd, elektrisk og improvisert Jon Bellion imponerer på Rockefeller, 18.september.

Vurdering

Jon Bellion på Rockefeller: 5/6Karakter 5

Musikkgeniet Jon Bellion; kjent bak singelen «All time low», skulle besøke Norge for første gang i 2017. Denne konserten ble det aldri noe av, hvilket gjorde forventningene til denne konserten desto større da han tidligere i år annonserte at Oslo ville bli første stopp på hans etterlengtede Europa-Turnè. Denne gangen kom han.

Jon bellion er en amerikansk rapper, sanger, låtskriver og produsent. Han har skrevet låtene og produsert sine to egne album The Human Condition (2016) og Glory Sound Prep (2018). Samt produsert The monster – Eminem og Trumpets – Jason Derulo.

Musikalsk frihet

Bellion’s verk inkluderer stiler som rap, alternative, jazz, blues, pop, rock og mange flere – ofte i en og samme låt.

Det er ingen tvil om at Bellion er talentfull, og dette skinner igjennom hele konserten. Han skriver og produserer låtene sine selv, er eksepsjonelt dyktig live og er ikke redd for å utfordre seg selv. Det er elektrisk, improvisert og imponerende. Dessverre mangler konserten det lille ekstra for å få den skikkelige wow-faktoren jeg forventet.

Bellions live framføring av Glory Sound Prep er nesten ikke til å kjenne igjen. Gjennom konserten tar han seg så mye musikalsk frihet at de ellers familiære hitene oppleves som nye låter. Et friskt pust til de allerede friske låtene. Bellion er nyskapende og god til å få med publikum. Han imponerer med remikser, og forener Indie Pop med Hip-Hop, Rock og Elektronika som til sammen skaper en helt unik sound.

Bellion beviser for publikum at han ikke er redd for å ta sjanser, ved å fremføre mange av låtene sine i et annet tempo og med en annen stil-sjanger. Han passer ikke bare inn i en sjanger: Bellion’s verk inkluderer stiler som rap, alternative, jazz, blues, pop, rock og mange flere – ofte i en og samme låt.

Jon Bellion på Rockefeller – Foto: Johannes Andersen
Drømmen om suksess

Han åpner kvelden med sangen «JT» hvilket som er den andre sangen på Glory Sound Prep. «JT» skildrer en Bellion som mimrer om de dagene der han selv drømte om å oppnå suksess. «JT» refererer til skuespilleren John Travolta flere ganger i sangen. Referansene er et ordspill på Johns egen ferie i Hellas/ «Greece» da John Travolta selv var skuespiller i filmen «Grease»

Han har en unik evne til å engasjere publikum og mestrer dette på hver eneste låt.

«Remember dreams seemed far away

Was pinching pennies like

Lane and Hardaway

Now my beats make fees for holidays in Greece

And I don’t mean John Travolta»

Videre spiller Bellion flere av sangene fra Glory Sound Prep. Inkludert «Couples Retreat», «Blu», og «Stupid Deep».  Han har en unik evne til å engasjere publikum og mestrer dette på hver eneste låt. Jon Bellion har et høyt energinivå som smitter over på musikken og publikum og er veldig bra live.

Jon Bellion på Rockefeller – Foto: Johannes Andersen
Engasjerer publikum

Et av kveldens store høydepunkter er låten «The Internet». Bellion tar med seg bandet og vokalist/oppvarmer Travis Mendes på en magisk jam-session.

Et av kveldens store høydepunkter er låten «The Internet». Bellion tar med seg bandet og vokalist/oppvarmer Travis Mendes på en magisk jam-session. Hvert enkelt bandmedlem spilte en solo på kommando imens Jon dirigerer publikum igjennom låten. Det er en helt spesiell stemning i lokalet og Jon får nok en gang vist at han er usedvanlig sterk musikalsk.

Omtrent midtveis i konserten spilles hitten «All Time Low», enda et høydepunkt som blir godt tatt imot av publikum. Det er god stemning og publikum synger med. Bellion prøver på et stunt blant publikum, under låten som kan minne om Karpes «Gå lavt» fra «Heisann Montebello» turneen. Målet er å få publikum til å synkront lavere mot bakken, for å så på droppet hoppe opp i takt med musikken. Dette fungerer sånn halvveis og ender opp litt småklønete. Men genererer likevel god stemning og fungerer bra som et triks for å engasjere publikum.

Avslutningsvis spiller han låten «Good Things Fall Apart» som er et samarbeid med produsenten «Illenium». Selv syntes jeg at artisten har en rekke andre kule låter, som passer bedre til å avslutte konserten med enn denne. Men opplever dette som en ensom oppfatning, da låten blir godt mottatt og genererer god stemning i lokalet.

«The Glory Sound Prep» turneen vil fortsette i Europa ut september. Anbefales til alle som setter pris på en skikkelig live-opplevelse.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*