Hollywood slipper debutalbum

Foto: Joe Wills

Supertrioen Hollywood, bestående av Billie Van, Jonas Alaska & Mikhael Paskalev, slipper sitt debutalbum «Close To You» på fredag.

Vurdering

Hollywood – Close To You: 5/6Karakter 5
 De tre popsangerne er ikke nye navn i den norske musikkbransjen. Det siste tiåret har de etablert hver sine artistkarrièrer og gitt ut flere soloalbum. Likevel kommer det ikke som en overraskelse at de nå har fusjonert som Hollywood. Paskalev, Van og Alaska studerte sammen på LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), og har siden den gang hatt et tett samarbeid og bidratt på hverandres soloprosjekter. I sommer spilte de en imponerende konsert på Øyafestivalen, og legger i høst ut på turné. Det nye albumet gis ut på eget plateselskap Braveheart Records.

 

Førsteinntrykket av «Close To You» er at denne musikken kan bli vanskelig å beskrive. Her har vi en rekke låter laget av tre fantastisk gode og kreative låtskrivere, stappet full med fengende refreng og spennende effekter. Albumet starter med den saktegående Parachute. Innledningsvis introduseres synth-riffet som vi hører gjennom låta. Vokal og bass avbryter synthen og drar låta ned i en mørk behagelig tone. I refrenget legges synth-riffet på igjen, noe som skaper et spennende lydbilde med tydelig skille i lyse og mørke toner. Bridgen er stakkato og leken og gir låta litt etterlengtet liv. Spesielt Billie Vans vokalinnslag løfter det hele et hakk. Låta er nok ingen superhit, men en god start på albumet.

Storslått pop

Det er vokalsterkt, storslått og nesten irriterende fengende.

Monster må være en av de beste låtene på albumet. Låta handler om skremmende kjærlighet og demonene vi har inni oss. Med referanser til band som Roxette og ABBA er det litt som å bli dratt tilbake i tid. I starten er det lite som skiller låta fra en helt vanlig poplåt, men i det vi når refrenget får Hollywood virkelig vist sin styrke. Det er vokalsterkt, storslått og nesten irriterende fengende. Tar man seg tid til å lytte nøye til teksten er den også gåsehudfremkallende. Det er ingen tvil om at de tre artistene jobber godt sammen. Vokal og koring flyter inn i hverandre som om de var én. Låta Manikin av typen du vil danse til på et mørkt utested, og bare leve deg inn i alle de musikalske elementene som kommer og går. Den er basstung og spretten med en deilig teknobeat.

Driven i «World About to End» er vanskelig å motstå. Låta har et slags sirkuspreg over seg, med merkelige synth-effekter og monoton vokal i verset. Også teksten er litt i det mystiske og dystre hjørnet.
«If you see a light coming, Then maybe it’s your world about to end». 

Cover art: Andreas Tylden
Et spennende album

Just Like Dying er en melankolsk kjærlighetssang med Billie Vans vokal i hovedfokus. Refrenget er rett og slett god pop, og strofen «If you leave my baby I´m gonna write a song, if you see me baby youre gonna sing along» kommer til å sitte i hodet mitt ut uka. Den lyse bridgen skaper et etterlengtet skille, og gir låte litt teatralsk liv. Siste del av låta er hovedsakelig instrumental hvor effektene brukt igjennom låta får sin egen lille soloavslutning.

Ricky’s Got a Secret er en grandios og rørende avslutning på et veldig spennende album

Albumets siste låt Ricky’s Got a Secret anmeldte vi da den ble sluppet som singel i mars (les saken her). Da beskrev vi den som en energifull pop-låt maskert som en vakker og sterk ballade. Låta handler om en ung gutt på vei ut av skapet, og er ingen lett historie. Etter å ha hørt låta i sammenheng med resten av albumet blir den stående som en grandios og rørende avslutning på et veldig spennende album.

Hollywoods debutalbum «Close To You» er et vokalsterkt og fengende album, og et deilig gjenhør med flere effekter fra 80- og 90-tallet. Til tider litt ensformig, men spennende og lett å like. Dette må rett og slett høres!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*