Julekalender 2018, Luke 10 – Ivar Nikolaisen

Foto: Ida Vie
Det er 2 uker igjen til julaften, og bak dagens luke venter Ivar Nikolaisen fra blant annet The Good The Bad and The Zugly og Kvelertak. Dagens artistspørsmål kommer fra Silja Sol.

Til årets julekalender har vi stilt 24 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

Ivar Nikolaisen fra Moi har herjet landets scener med mange forskjellige bannere. Flesteparten av våre lesere husker nok hans band Silver, som var spesielt aktive første halvdel av sist decennium. I senere tid har han i hovedsak blitt assosisert med det fremragende punkbandet The Good The Bad and The Zugly. I sommer ble han derimot også avslørt å være Erlend Hjelviks etterfølger i Kvelertak.

Flere hadde spådd dette i forkant, da naturtalentet Nikolaisen fremstod som en av få personer som kunne fylle de svære skoa til forgjengeren. Flere blant GBZ-fansen ble engstelige i forhold til hvorvidt dette påvirket Nikolaisens fremtid i bandet, men bandet var snare med å galant betrygge lytterne med at Nikolaisens førsteprioritet alltid har vært og alltid vil være det lavskuldrede prosjektet Happy Dagger.

Hva fikk deg til å starte med musikk, hvilken låt mener du representerer dette best?

– Det var nok AC/DC med deres plate «High Voltage». Dette var mitt første møte med rock, lenge før jeg i det hele tatt hørte Rolling Stones. Det låter egentlig, grovt sett, ganske likt som the Stones, bare at de har dytta balla lengre frem. Jeg har etter flere diskusjoner med venner også funnet ut at det sannsynligvis var det første bandet som begynte med den halvnasale; OI! OI! OI! noe som utallige band (mine egne band inkludert), med ulikt hell, har prøvd å kopiere. Altså AC/DC med T.N.T..

Si litt om veien mot din sjangerretning, har du en låt som passer denne beskrivelsen?

– Det kristne(!) bandet the Crucified hørte jeg første gang som tiåring og de bestemte nok hvilken retning jeg tok i tenåra. De hadde alt jeg trengte; Punk, Hardcore, thrash metal og…  eh… «god» moral. Her sier vi The Crucified – The Pit.

Du kommer hjem, har hatt en drittdag, setter deg i sofaen og setter på låta: …

–  Kjell Höglund – Genesarets sjö. 

Det er juletid og veldig mange har jo en favorittlåt i den anledningen, hva er din?

– Happy Dagger – Han Der Jøden.

Hvilken låt og hvorfor hadde den reddet verden fra en undergang?

–  Viktor Klimenko – Ryttaren På Den Vita Hästen.

Har du en favorittlåt utenfor din egen genre, eller på utsiden av egen komfortsone?

– Toto – Africa.

– De hadde alt jeg trengte; Punk, Hardcore, thrash metal og…  eh… «god» moral.

Hvilken låt ville du hørt på månen?

–  The Only Ones – Why Don`t You Kill Yourself.

Om du kunne velge hvilken som helst artist å synge en duo med, hvilken artist hadde du valgt og hvilken låt skulle dere covret?

– Jeg ville sunget I Don`t Eat Animals (Melanie Safka) oversatt til sørvestlands-dialekt sammen med Filip Ring.

Spørsmål fra Silja Sol: «Hvilken låt får det til å krible digg i kroppen?»

– Världens bästa Karlsson (Karlsson på taket).

Ivars spørsmål til en annen artist i denne julekalenderen: «Hvilken låt ble du sist emosjonelt beveget av?»

Hans svar på eget spørsmål: FrøkedalCracks.

Hva er årets låt for deg?

– I Can Play Myself av Lydia Laska.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*