Julekalender 2018, Luke 11 – KitFai

Foto: Michaela Klouda

Luke 11 åpnes, og avslører KitFai, og det er vokalisten, Bodil Kvangarsnes som har svart på spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Beaten To Death.

Til årets julekalender har vi stilt 24 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

Skjæringspunktet mellom pop og alternativ rock

Siden de ble grunnlagt i 2013 har KitFai fått gjort en masse spennende. Samme året kom vokalisten Bodil Kvangarsnes til knockoutrundene i «The Voice», og de har i tillegg opptrådd på en rekke festivaler. Kvintetten består ellers av Andreas Engeseth og Markus Lind Aase på Gitar, Rein Blomquist på Bass og Arne Steinar Myrvang på Trommer. I september i år ga de også ut sin første fullengder «The Things You Left Us», som vi har skrevet litt om her. Like under kan du se musikkvideoen til Fall, sistesporet på nevnte plate.

[iframe src=»https://www.youtube.com/embed/1GDbDfxNPi4″ width=»560″ height=»315″ frameborder=»0″ allowfullscreen=»allowfullscreen»></iframe]

 

Hva fikk deg til å starte med musikk, hvilken låt mener du representerer dette best?

– Egentlig et helt umulig spørsmål å besvare i og med at jeg startet når jeg var 6 år med å spille Cello fordi faren min ville det. hehe! Men det er mange sanger som har gjort at jeg har hatt lyst til å fortsette med musikk, og i starten var det mye klassiske symfonier som var inspirasjonen min. Men da jeg først merket lysten til å ville synge var det faktisk Amy Diamon med «Another day» som var største inspirasjonskilde en periode. Haha det er helt vilt å tenke på nå, men jeg synes fortsatt den sangen er fin selv om den er litt teit også hehe!

Si litt om veien mot din sjangerretning, har du en låt som passer denne beskrivelsen?

Jeg prøvde alltid å covre låter som utfordret meg maksimalt, og noen ganger gikk det nok ikke helt som det skulle, men det gjorde at jeg ble litt tøff, og utviklet meg fort.

– Min vei mot den sjangeren KitFai opererer i startet vel med at jeg oppdaget en styrke jeg hadde i forhold til det å synge litt gutsy og sterkt. Dette oppdaget jeg allerede på Bårdar akademiet hvor jeg ofte skulle synge med en teknikk som heter «belting», som er veldig typisk for musikalsjangeren. Denne teknikken var på en måte naturlig for meg, og det ble noe som jeg prøvde å utvikle videre når jeg startet på NLA høgskolen. Jeg prøvde alltid å covre låter som utfordret meg maksimalt, og noen ganger gikk det nok ikke helt som det skulle, men det gjorde at jeg ble litt tøff, og utviklet meg fort. Jeg oppdaget Paramore sin sang «brick by boring brick» i løpet av årene på NLA høgskolen, og dette ble en sang jeg virkelig elsket å synge. Jeg covret den på en konsert, og responsen var veldig god. Alle sa til meg at dette var riktig sjanger for meg, og det var deilig å endelig skjønne hva som passet best for meg i tillegg til å foretrekke denne type musikk.

Du kommer hjem, har hatt en drittdag, setter deg i sofaen og setter på låta:

I´m free (Heaven helps the man) – Kenny Logins

Det er juletid og veldig mange har jo en favorittlåt i den anledningen, hva er din?

– Sykt vanskelig å velge. Får bli Deilig er jorden. Får meg alltid i julestemning 🙂

Hvilken låt og hvorfor hadde den reddet verden fra en undergang?

Hvilken sang vil få Trump til å unngå å utslette verden med atomkrig? Det er vel det som er den mest sannsynlige måten verden møter sin undergang?

– Hmm.. Det er vanskelig. Hvilken sang vil få Trump til å unngå å utslette verden med atomkrig? Det er vel det som er den mest sannsynlige måten verden møter sin undergang? Kanskje Everybodys free (to wear sunscreen) – Quindon Tarver der han gir gode menneskelige råd i en deilig 90-talls tale med stemningsfull musikk? Evt. Wouldn`t it be nice – Beach Boys. qoute: «Wouldnt it be nice if we could wake up, in the morning when the day is new». Kan muligens få Trump på andre tanker.

Har du en favorittlåt utenfor din egen genre, eller på utsiden av egen komfortsone?

– Jeg har mange favorittlåter som ikke er i min genre. Vanskelig å velge en. Love on top – Beyonce er både utenfor min genre, en favorittlåt, og også ganske så utenfor min komfortsone. i vertfall om jeg skulle tatt alle modulasjonene.

Hvilken låt ville du hørt på månen?

Lay Lady Lay – Magnet En evig favorittsang som gir meg en god følelse.

Om du kunne velge hvilken som helst artist å synge en duo med, hvilken artist hadde du valgt og hvilken låt skulle dere covret?

– Frank Ocean med Superpower. Og så skulle jeg vært Beyonce. Haha!

Spørsmål fra Beaten To Death: Hva er Canadas beste band/artist?

– Neil Young! Elsker sangen Harvest moon

Bodils spørsmål til en annen artist i denne julekalenderen: «Hvilken låt danser du helst til på enmannsvors?»

Bodils svar på eget spørsmål: Dance Wiv Me (Dance) – Dance DJ & company

Hva er årets låt for deg?

–  Feel Fine – Emilie Nicolas

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/user/zt2ljdppxju5vekbc5kss2l1t/playlist/0te6NrqNPBpLLkpLy6u9b0″ width=»560″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*