Julekalender 2018, Luke 5 – brenn.

Foto: brenn.

Vi åpner luke nummer 5, og finner brenn.! Dagens artistspørsmål er stilt av Hysj.

Til årets julekalender har vi stilt 24 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

 

brennheit Nykommer

Indierock-duen brenn. har hatt litt av et år i 2018. Gruppen består av vokalist Edvard Smith og trommis Rémy Malchère, som sammen lager noe som kan beskrives som norsk garasjerock på 2018-vis. I juni ble bandet kåret til Ukas Urørt, og ble nominert til Årets Urørt på P3 Gull. Oppturen slutter ikke her, gruppen kommer nemlig til å spille både by:Larm og Roskildefestivalen i 2019.

Hva fikk deg til å starte med musikk, hvilken låt mener du representerer dette best?

Edvard: Jeg har alltid sett opp til musikere og har generelt sett bodd i hus der musikk alltid står på anlegget. En låt som fikk meg til å ville starte for fult med musikk var kanskje da jeg hørte nirvana sin live-versjon av Aneurysm.

Rémy: Mamma og pappa fikk meg til å starte med musikk da de kjøpte inn instrumenter til seg selv for å starte et eget band. Jeg fikk låne trommesettet til mamma, og endte til slutt opp med å starte opp eget band etter kort tid om jeg husker riktig. En låt som fikk meg til å virkelig like å spille, og som har inspirert meg mye, er nok Ain’t Fit to Live Here av Graveyard. Sjukt deilig fill på starten av låta.

Si litt om veien mot din sjangerretning, har du en låt som passer denne beskrivelsen?

Edvard: Da jeg startet med musikk som 13-åring var det grunge og alternativ rock fra 90-tallet det gikk i. En låt jeg kan nevne er Cherub Rock av The Smashing Pumpkins.

Rémy: Jeg har på en måte gått fra å være rockegutt til popgutt (selv om jeg alltid på innsiden var popgutt). Jeg tror låta som fikk meg til å innse at jeg likte pop var Ruter av Karpe og Andreas Grega. Sykt fin!

Du kommer hjem, har hatt en drittdag, setter deg i sofaen og setter på låta: …

Edvard: Heat Wave av Snail Mail

Rémy: Valley av Perfume Genius

Det er juletid og veldig mange har jo en favorittlåt i den anledningen, hva er din?

Edvard: Feliz navidad, lol

Rémy: Blue Spotted Tail – Fleet Foxes

Hvilken låt og hvorfor hadde den reddet verden fra en undergang?

Nå må vi ta oss litt sammen her, og innse at en låt ikke kan redde verden fra en undergang.

Edvard: Unknown Mortal Orcestra – American Guilt (den hadde nok ikke reddet verden, men er definitivt en tøff låt altså 🙂 )

Rémy: Altså. Nå må vi ta oss litt sammen her, og innse at en låt ikke kan redde verden fra en undergang. Everything Nice – Jaakko Eino Kalevi, Farao

Har du en favorittlåt utenfor din egen genre, eller på utsiden av egen komfortsone?

Edvard: Shamener – Axel Olsen

Rémy: Black Snow – Oneohtrix Point Never

Hvilken låt ville du hørt på månen?

Edvard: Where The World Comes To An End (live på rockefeller) – Bigbang

Rémy: Sanctuary – Erik Honoré

Om du kunne velge hvilken som helst artist å synge en duo med, hvilken artist hadde du valgt og hvilken låt skulle dere covret?

Edvard: GG Allin og jeg hadde covret Take on me av a-ha.

Rémy: Morten Harket. Ville covret Bite it you scum av GG Allin.

Spørsmål fra Hysj: Hvilken låt er det helt umulig å sitte stille til?

– Jeg tror vi må svare Snakedog – together PANGEA på det spørsmålet.

Deres spørsmål til annen artist i denne julekalenderen: Hva er den lengste spillelista du har på spotify/tidal/apple/whatever og hvilken låt er den første du la til?

Deres svar på eget spørsmål: Daylight – Matt & Kim.

Hva er årets låt for deg?

Edvard: Thinning – Snail Mail

Rémy: Hunnybee – Unknown Mortal Orchestra

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/user/zt2ljdppxju5vekbc5kss2l1t/playlist/2JcVP2txXFN8YvGz72fau4″ width=»560″ height=»380″ frameborder=»0″></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*